NAVDIHUJOČE

Prosila je sladico za babico (91) v karanteni, odgovor vas bo pustil brez besed

V odgovor je dobila prijazno pismo s DU Vrnika, za katero prosi, da ga posredujete naprej in všečkate.
Fotografija: FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
FOTO: Pixbay

Da je v teh časih nadvse pomembna pomoč starejšim, nas opominja tudi zapis Maje, ki je v skupini Slovenija zmore na facebooku objavila nekaj, ob ob čemer se vsi počutimo malce bolj povezane. Pisala je namreč v Dom upokojencev (DU) Vrhnika, kjer preživlja zadnja leta njena že 91-letna stara babica, ki je zdaj v karanteni.

Babica ima rada sladkarije

»Odklanja hrano, vem pa, da rada je sladkarije.V dom sem napisala pismo, če bi ji dali kakšne piškote ali pa torto, ker je res sladkosneda.Vem pa, da je težko ugoditi željam vsakemu posebej. Trenutno imajo v domu ogromno dela in mislim, da so delavci vredni vseh pohval in nagrad.« Od tam je dobila prijazno pismo, za katero prosi, da ga delite in všečkate, kajti v domovih tudi zelo garajo, česar ne smemo pozabiti.

Prijazen odgovor


Zapis je nelektoriran:

»Hvala za vaš odgovor. Mogoče v informacijo, da vsem stanovalcem od zaprtja doma vsak dan pripravimo zmiksano sadje, saj ga nekateri ne morejo niti olupiti niti pojesti.  Poleg tega vsak dan stanovalci pri kosilu dobijo še dodatno sadje, da ga lahko tudi sami zaužijejo, ko to želijo. Zaradi preventive v zadnjih dveh tednih ne pečemo več peciva ampak jim  ob kosilu damo tudi sladke zadeve: mini roladice, napolitanke in piškote. Če pa bi želeli kakšne posebne piškote, pa lahko sporočite.
Vsak dan je vsem stanovalcem na voljo kuhana kava. Vse to smo v tej situaciji dodali na račun doma, ker želimo našim stanovalcem zagotoviti čim več, tudi osebje je zato bolj pozorno in spremljamo vse in poslušamo in upoštevamo njihove želje kolikor se le da. Zavedamo se, da ne moremo nadomestiti vas, vendar se vsi trudimo. Tudi zaposleni vas svojce  pogrešamo, saj je vaša prisotnost pri naših stanovalcih izjemno pomembna. Lahko pa vam sporočim, da so stanovalci mirni, razumejo situacijo in vas seveda pogrešajo. Vsem nam je v prvi vrsti zdravje in preventiva naših stanovalcev, vsi zaposleni se maksimalno trudimo  in upamo na najboljše.«

Ob tem so zaželeli vsem, naj ostanejo zdravi in da so na voljo za kakršno koli komunikacijo.

Več kot pohvalno ...

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pošljite jo prek spodnjega obrazca.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije