AFERA

Premier Golob očitno nezadovoljen, SD mu vsebinsko ni pojasnil ničesar

SD v odzivu Golobu: Zaključke glede očitkov Švarc Pipan lahko podajo le pristojni organi.
Fotografija: Foto: Borut Živulović/Bobo 
Odpri galerijo
Foto: Borut Živulović/Bobo 

Glede narave obtožb pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan glede članov SD lahko zaključke podajo le pristojni organi, je SD zapisala v odzivu, ki ga je zahteval premier Robert Golob. Ob tem vztrajajo, naj Golob ministrico razreši. V SD so premierja obvestili, da njihovo stališče ostaja nespremenjeno. »Pričakujemo, da boste spoštovali sklep predsedstva SD in da boste zaradi objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, skladno z vašimi pristojnostmi, predlagali razrešitev ministrice za pravosodje,« izhaja iz dokumenta, ki so ga v SD posredovali v kabinet predsednika vlade.

image_alt
Švarc Pipanova predlaga razrešitev generalnega sekretarja, Janša pa: »Ne gre za drobiž, ampak za 8,000.000 € davkoplačevalskega denarja.«

Nejevoljni tudi nad vnovičnim pozivanjem o odstopu

Premier Golob medtem ni zadovoljen, da mu SD v odgovoru, ki ga je želel pridobiti pred sprejemanjem kakršnekoli odločitve, vsebinsko ni pojasnil ničesar. Neuradno so v njegovem krogu nejevoljni tudi nad vnovičnim pozivanjem SD-ja, naj Švarc Pipanovo razreši, poroča 24ur.

Nove razsežnosti afere

Po nekaterih informacijah bo razplet afere glede nakupa stavbe za potrebe sodišč znan v ponedeljek. Dodajmo, da afera vsak dan dobiva nove razsežnosti. Mediji poročajo tudi o nakupu stanovanja očeta Klemna Žiberta pod zelo ugodnimi pogoji. Prihajalo pa naj bi tudi do incidentov, v katerih naj bi bili fizično napadeni otroci vpletenih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije