KORUPTIVNA DEJANJA

Preiskovalna komisija DZ bo KPK prijavila nekdanjega Janševega poslanca, zdaj župana Lendave

Po informacijah preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, je bila lendavska občina vpletena v »dokaj čudne in sporne odkupe zemljišč v višini več kot 500.000 evrov«.
Fotografija: Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Rtv Slovenija
Odpri galerijo
Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Rtv Slovenija

Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, bo nekdanjega poslanca SDS in župana občine Lendava Janeza Magyarja še ta teden prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije zaradi sumov korupcijskih ravnanj v štirih primerih, med drugim pri projektu gradnje večnamenske športne dvorane v občini.

»Dokaj čudni in sporni odkupi zemljišč v višini več kot 500.000 evrov«

Po informacijah preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, je bila lendavska občina vpletena v »dokaj čudne in sporne odkupe zemljišč v višini več kot 500.000 evrov«. Prav tako so na občini »prenapihnili« ceno gradnje večnamenske dvorane, za katero niso imeli zagotovljenih sredstev, je v današnji izjavi za javnost poudarila predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Gibanje Svoboda).

Še več sumov koruptivnih dejanj

Sumi koruptivnih ravnanj se komisiji porajajo tudi v povezavi z gradnjo čistilne naprave v Hotizi, v povezavi z delovanjem turistične zveze občine Lendava in v povezavi s trgovino Prekmurec. Njen lastnik je bil lendavski župan Janez Magyar, preden je vstopil v politiko, nato pa je podjetje prepisal na svoja sinova.

Župan občine Lendava Janez Magyar. FOTO: O. B.
Župan občine Lendava Janez Magyar. FOTO: O. B.

Omenjena podjetja danes kljub visokim korupcijskim tveganjem »izjemno poslujejo« s četrtnimi skupnostmi v občini Lendava, je opozorila Šetinc Pašek. Člani komisije so zato soglasno sprejeli tudi sklep, s katerim bodo predlagali računskemu sodišču revizijo poslovanja občine Lendava v času, ko jo je oziroma jo vodi Madžar, je dodala.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije