100 ŽENSK NA TRIGLAV

Predzadnji poziv za Triglav!

Kuponi se pridno nabirajo, žreb na začetku avgusta.
Fotografija: Na triglavskem krstu prvopristopnic se jih z vrvjo dobi čez zadnjo plat. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Na triglavskem krstu prvopristopnic se jih z vrvjo dobi čez zadnjo plat. FOTO: Boštjan Fon

LJUBLJANA – Tako kot vsak julij na naslov redakcije najbolj branega dnevnika na sončni strani Alp pridno pošiljate prijavnice, tudi spletne, za pohod Sto žensk na Triglav, ki ga organiziramo že triinpetdesetič po vrsti. Ob tem vse prosimo, da ne prijavljajo kandidatk na naš pohod, ne da same tega ne bi vedele.


Glede vremena je vedno največ debatiranja. Lahko zapišemo, da smo optimisti in se bomo vzpenjali pod sončnimi žarki, čeprav se nam lahko zgodi, da nas namoči dež. Še kakšen sneg se lahko usuje. Toda s kapami, rokavicami in dovolj poguma se bomo podali proti cilju, ki je jasen: najprej do planinskega doma Planika in nato na vrh Triglava. Do Aljaževega stolpa se ne bomo povzpeli le, če tega ne bodo dovoljevale varnostne razmere, do planinskega doma pa bomo prišli zagotovo. Vsem na začetku avgusta izžrebanim pohodnicam bomo svetovali, da bodo po priloženem spisku, ki ga bodo prejele na dom, pripravile potrebno osebno opremo.


Za preostalo na našem letošnjem pohodu, ki bo na sporedu od četrtka, 6. septembra, do sobote, 8. septembra, se bomo potrudili organizatorji, medicinsko spremstvo, planinski poštarici Francka Čebašek in Zdenka Golob, ki postajata prepoznavna značilnost našega pohoda, predvsem pa spremljevalci iz vrst Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS). Vodja pohoda bo, kot že leta poprej, Marko Matajurc, član postaje GRS Bovec, doma iz Trnovega ob Soči, ki je v letošnjem letu stopil na položaj podpredsednika GRZS. Tudi predsednik zveze Janez Rozman bo, tako kot že zadnjih sedem let, vodil svojo skupinico punc do vrha in nato varno nazaj v dolino.


Spremljevalci pohoda se zavedamo, da je vsekakor ogromna odgovornost na naši strani, toda če so pohodnice kondicijsko pripravljene, pomagamo le na psihološkem področju. Nad vsako bdimo od prvega do zadnjega koraka. A vsak meter vzpona opravijo same. S svojo opremo na hrbtu, mi smo zraven le, da jim povemo, kako brez poguma nikoli ne spišeš zgodbe, brez zgodbe pa ni življenja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije