V VLADI

Pred koalicijskim vrhom priznavajo, da imajo veliko težav in izzivov

Napetosti v koaliciji so vse večje. Razpravljali naj bi tudi o rekonstrukciji vlade, ki razburja SD in Levico.
Fotografija: V ospredju bo bržkone možnost rekonstrukcije vlade. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
V ospredju bo bržkone možnost rekonstrukcije vlade. FOTO: Jože Suhadolnik

Koalicijski partnerji imajo pred pogovorom o rekonstrukciji vlade in uresničevanju koalicijskih zavez različna pričakovanja. V Svobodi poudarjajo, da gre za redni sestanek, na katerem bodo nadaljevali razpravo o »dobro zastavljeni zgodbi«, v Levici pa pričakujejo temeljit pogovor, saj da je jasno, da ima koalicija »veliko težav in veliko izzivov«.

Po politično burnem mesecu, ki so ga zaznamovali odhodi več ministrov, napetosti v koaliciji in premierjeva napoved o krčenju ministrske ekipe, namreč danes za skupno mizo sedajo vodstva strank koalicijskega trojčka.

V ospredju bo bržkone možnost rekonstrukcije vlade, ki jo je pred dvema tednoma napovedal premier in prvak Gibanja Svoboda Robert Golob in s tem sprožil nemalo razburjenja v koalicijskih SD in Levici.

Kaj kdo pričakuje?

Predstavniki strank koalicije so sicer na današnji sestanek prišli z različnimi pričakovanji. Vodja poslancev Svobode Borut Sajovic je ob prihodu zatrdil, da gre zgolj za redni tedenski sestanek koalicije, na katerem bodo med drugim nadaljevali razpravo o popoplavni obnovi Slovenije. Kot je še poudaril, se koalicijski partnerji redno sestajajo od začetka mandata in so se do zdaj znali o vsem dogovoriti.

V Levici medtem poudarjajo, da je jasno, da ima koalicija veliko težav, a tudi veliko izzivov, zato je po besedah ministra za delo in podpredsednika vlade Luka Mesca današnji sestanek pričakovan. Pričakuje predvsem, da se bodo pogovorili o tem, kako in s kakšno organizacijo vlade bodo reševali številne izzive do izteka mandata.

V SD, kjer so v minulih tednih opozarjali, da bi morebitna rekonstrukcija vlade pomenila predvsem ukvarjanje vlade same s seboj in da je bolj nujen pogovor o nadaljnjem delu vladne koalicije, pred začetkom današnjega zasedanja koalicije niso dajali izjav.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije