VISOKA PRIČAKOVANJA

Pred Golobom zahteven dan: na mizi reforme in aneksi

Premier Robert Golob je v teh dneh poudaril, da smo prišli do točke, kjer politična preigravanja niso več mogoča. Ali tako menita tudi SD in Levica, bo znano na današnjem koalicijskem vrhu.
Fotografija: Pričakovanja so po zaostritvi razmer zaradi nakopičenih težav v javnem zdravstvu visoka. FOTO: Johanna Geron Reuters
Odpri galerijo
Pričakovanja so po zaostritvi razmer zaradi nakopičenih težav v javnem zdravstvu visoka. FOTO: Johanna Geron Reuters

Prvaki koalicijskih strank, poslanci koalicije in ministri vlade Roberta Goloba se bodo danes sestali na Brdu pri Kranju. Razpravljali bodo o načrtovanih reformah, osrednja tema bo po napovedih zdravstvo. Pričakovati je, da bo koalicija začrtala vsebinska izhodišča in časovnico zdravstvene reforme ter dorekla vsebino aneksa h koalicijski pogodbi.

Koalicijski partnerji Gibanje Svoboda, SD in Levica bodo spregovorili še o izhodiščih za reformo plačnega sistema v javnem sektorju pa tudi pokojninske, davčne in šolske reforme, na dnevnem redu bo tudi stanovanjska politika.

Visoka pričakovanja

Pričakovanja, tudi koalicijskih partneric SD in Levice, so po zaostritvi razmer zaradi nakopičenih težav v javnem zdravstvu visoka. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je za danes napovedal predstavitev dokumenta o trenutnem stanju v zdravstvenem sistemu, ki bo podlaga za zdravstveno reformo. Ta bo po njegovih zagotovilih zaživela s prihodnjim letom.

Ob tem se obeta, da bodo koalicijski partnerji dorekli tudi vsebino aneksa h koalicijski pogodbi, v katerem naj bi zapisali konkretne rešitve. Premier je v teh dneh poudaril, da smo prišli do točke, kjer politična preigravanja niso več mogoča, in pričakuje, da bodo aneks podpisali tudi vsi koalicijski poslanci, saj »vemo, da smo v tem čolnu vsi skupaj«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije