Predstavitvena informacija

Postani poštar

Vas mika redna in varna zaposlitev za nedoločen čas, pri kateri ste v stiku z ljudmi?
Fotografija: FOTO: Arhiv naročnika
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv naročnika

Če ste to informacijo našli ravno v pravem času in si želite terenskega dela, peš, s kolesom ali na motorju, ki vam prinaša stalen in zanesljiv prihodek, je pravi čas, da se prijavite na delovno mesto pismonoše. Pri Pošti Slovenije v svojo veliko družino s 6000 zaposlenimi vabijo nove sodelavce pismonoše (m/ž).

Kdo se lahko odloči za službo pismonoše in kakšni so pogoji

Služba pismonoše – ali po domače poštarja – ponuja svobodo, dinamiko in zanesljivost. V zagotovljeni in prepoznavni poštarski opravi se vsak dan poda na pot, ves čas je na svežem zraku in v stiku z ljudmi, ki jim prinaša težko pričakovane pakete. Za ljudi, ki ne marajo sedenja med štirimi stenami in dela z računalnikom, je to zagotovo pravo delovno mesto.

Ste končali nižjo poklicno šolo ali imate končano osnovno šolo in pet let delovnih izkušenj? Imate opravljen vozniški izpit kategorije B in poznate vsaj osnove dela z računalnikom? Preberite več o možnostih zaposlitve na delovnem mestu pismonoše (m/ž).

Kakšno plačo lahko pričakujejo začetniki

»Začetnik pismonoša, za katerega je to prva zaposlitev in je torej brez delovne dobe ter seveda še brez napredovanja, lahko pričakuje bruto plačo v višini 1187,13 EUR. Poleg dolgotrajne, varne zaposlitve in rednega plačila za delo svojim zaposlenim zagotavljamo tudi izplačilo regresa, ki je v letu 2021 znašal 1556,86 EUR na zaposlenega, ter poslovne uspešnosti, ki bo izplačana decembra, jubilejne nagrade in nagrade za pomembne rezultate ter enkratno solidarnostno pomoč pomoči potrebnim zaposlenim in njihovim svojcem, prav tako pa vsako leto prirejamo tudi novoletno obdaritev otrok,« pojasnjujejo v kadrovski službi.

»Sicer na višino plače pismonoše vplivajo tudi dodatki k plači, dodatek za delovno dobo in dodatek za neugodne vremenske vplive ter stimulativno nagrajevanje. Bruto plača pismonoše s petimi leti delovnih izkušenj tako znaša bruto ca 1249,40 EUR

Kaj so naloge pismonoše in kako poteka uvajanje novega sodelavca

Delovni dan pismonoše se začne v zgodnjih jutranjih urah. Najprej začne razvrščati pošiljke po dostavnih okrajih oz. se pripravljati za odhod na teren. S prizadevanjem za usklajen in dober tim pa je jutranji klepet ob kavi s sodelavci priložnost za vzdrževanje dobrih odnosov, ki so eden izmed ključnih dejavnikov zadovoljstva na delovnem mestu.

Delo pismonoše je neposredna odgovornost za kakovost opravljenih storitev, prav tako pa v širino njegovega dela spada tudi delo z gotovino, vrednostnimi papirji in drugimi plačilnimi sredstvi. Novega sodelavca tako v delo pismonoše uvaja mentor, kasneje pa ima vsak zaposleni možnosti izpopolnjevanja in usposabljanja tudi v obliki e-izobraževanj.

Zaposlenim, ki se z doseganjem načrtovanih ciljev in zahtevanimi kompetencami izkažejo za zelo uspešne in si želijo kariernega razvoja, omogočamo napredovanje oz. opravljanje dela na zahtevnejših/odgovornejših delovnih mestih, pojasnjujejo v kadrovski službi.


Naročnik oglasne vsebine je Pošta Slovenije

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije