POJASNILO

Popravek: prikaz nasprotnih dejstev

Objavljamo pojasnilo v zvezi s člankom o porabi sredstev v kabinetu nekdanje ministrice Alenke Smerkolj.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Decembra smo objavili članek z naslovom: Tako so v službi vlade zapravljali vaš denar: avtomobili, potovanja, pisarniški stol ... Zdaj objavljamo pojasnilo oziroma popravek v zvezi z vsebino tega članka.

»Odgovor in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na prispevek z naslovom: “ Tako so v službi vlade zapravljali vaš denar: avtomobili, potovanja, pisarniški stol ... ”, objavljen 20.12.2018, ob 20.03 uri.
Igor Lakota nikoli ni neupravičeno zapravljal davkoplačevalskega denarja in s službeno kartico nikoli ni opravljal dragih zasebnih nakupov. Vsa naročila, pri katerih je sodeloval, so bila opravljena ob spoštovanju notranjih pravil, vsak nakup je preveril skrbnik pogodbe, finančna služba Službe za razvoj in kohezijo in še finančna služba Ministrstva za finance. Pisarniški stol mu je res da na njegov predlog nabavil delodajalec, kot vsakemu drugemu zaposlenemu, njegova vrednost pa ni bistveno odstopala od cen pisarniških stolov drugih zaposlenih. Igor Lakota tudi nikoli ni opravil zasebne poti v tujino s službenim avtomobilom, teambuildinga pa se je v okviru delovnih obveznosti moral udeležiti, enako kot drugi zaposleni. Stroške teambuildinga je za vse zaposlene nosil delodajalec.

 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije