ZAKAJ PODPIRATE PREPOVED SPLAVA?

Poljski predsednik na obisku, Nika Kovač s takšno »dobrodošlico« (FOTO)

Članice Inštituta 8. marec so v znak solidarnosti s poljskimi ženskami za predsednika Dudo pred Državnim zborom pustile sporočilo.
Fotografija: Članice Inštituta 8. marec so v znak solidarnosti s poljskimi ženskami za predsednika Dudo pred Državnim zborom pustile sporočilo. FOTO: Inštitut 8. Marec
Odpri galerijo
Članice Inštituta 8. marec so v znak solidarnosti s poljskimi ženskami za predsednika Dudo pred Državnim zborom pustile sporočilo. FOTO: Inštitut 8. Marec

Danes se je poljski predsednik Andrzej Duda mudil na uradnem sprejemu pri predsednici Nataši Pirc Musar, kasneje pa je bil na obisku v Državnem zboru. Članice Inštituta 8. marec, ki ga vodi aktivistka Nika Kovač, so v znak solidarnosti s poljskimi ženskami za predsednika Dudo pred Državnim zborom pustile sporočilo:

»Ženske na Poljskem umirajo v bolnišnicah zaradi skoraj popolne prepovedi splava na Poljskem. Predsednik Duda, zakaj to podpirate? Nedostopnost splava ubija! Podpišite zakon o jutranji tabletki! Splav bo legalen!«.

FOTO: Inštitut 8. Marec
FOTO: Inštitut 8. Marec

FOTO: Inštitut 8. Marec
FOTO: Inštitut 8. Marec

Poljska je ena od držav z najbolj restriktivno zakonodajo o splavu v Evropi. Splav je prepovedan v skoraj vseh primerih. Poljski predsednik pa je večkrat izrazil svojo podporo prepovedi splava, so ob tem opozorili v Inštitutu 8. marec. 

Slovenska karitas pa je medtem sporočila, da je bila vesela obiska soproge predsednika Republike Poljske, Agate Kornhauser-Duda, ki je obiskala Materinski dom Zavoda Pelikan - Karitas v Ljubljani. 

FOTO: Slovenska Karitas
FOTO: Slovenska Karitas

Sodelavci Slovenske karitas so ji predstavili humanitarne in socialno-varstvene programe v Sloveniji ter mednarodno pomoč Karitas, ki v ospredje postavljajo človeka v stiski. Velika zahvala je bila tudi za pomoč ob poplavah. Na Poljskem so namreč katoliške župnije zbrale 1,3 milijone EUR za namen pomoči gospodinjstvom v Sloveniji, ki so jih poplave avgusta 2023 najbolj prizadele.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije