ZBRANI

Policijski veterani vijugali med vratci

Državno prvenstvo obogatil nastop trobilnega kvarteta policijskega orkestra.
Fotografija: Da hitro padeš, težje in počasi pa se pobereš, velja tudi na smučeh.
Odpri galerijo
Da hitro padeš, težje in počasi pa se pobereš, velja tudi na smučeh.

V spomin in za negovanje tradicije ter prispevka slovenske policije in rezervnih policistov v vojni za Slovenijo so pripadniki Združenja Sever poleg številnih drugih aktivnosti pred sedmimi leti vpeljali tudi smučarsko tekmovanje, ki ga tradicionalno organizirajo na Golteh. Ta kraj je zaznamovan z dogodkom, ko sta dva pilota takratne JLA z vojaškim helikopterjem Gazelo prebegnila v svojo novo samostojno in poslej suvereno domovino prav v zeleno pogorje Mozirsko-Šaleških planin. Policisti in vpoklicani policijski rezervisti pa so v tej vojni imeli izjemno vlogo, ki je prispevala k hitri in učinkoviti osamosvojitvi.
Fotodokumentarist Franc Gradišnik Branko z največjim pokalom
Fotodokumentarist Franc Gradišnik Branko z največjim pokalom
Potem ko je bila pred slabima dvema tednoma na Golteh odpovedana veleslalomska tekma več kot 300 pripadnikov policije in še vsaj 100 članic in članov Združenja Sever, so tekmovanje tokrat priredili le slednji. Minulo sredo se je spet zbralo skoraj 100 t. i. severnjakov, po več kot 650 m dolgi progi Blatnik z višinsko razliko 160 m pa se jih je v izjemnem vremenu med vratci pomerilo 78. Srečanje so tudi tokrat uspešno organizirali člani PVD Sever Celje, odbor Mozirje ter komisija za šport pri republiški Zvezi Sever ter RTC Golte. Tekmovanje in progo pa sta v zares izjemno dobrih razmerah pripravili skupina FIS-merilcev Timing Golte in skupina za urejanje smučišč in žičnice tega centra.
Najhitrejše policistke na smučeh na Golteh
Najhitrejše policistke na smučeh na Golteh
Dogodek je minil brez poškodb, z nekaj odstopi in odličnimi časovnimi dosežki. V sončnem vremenu se je na ploščadi hotela Golte dogajalo prijetno druženje. Ob razglasitvi najuspešnejših posameznikov in ekip v starostnih razredih je vse navzoče počastil trobilni kvartet Orkestra slovenske policije in dvignil vzdušje na praznično raven. Ko so na koncu vsem najboljšim podelili medalje in pokale za ekipne uvrstitve ter skupno zmago, sta spregovorila predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas ter poslanka Mateja Udovč, tudi sama tekmovalka za PVDS Specialna enota policije. Najboljšim so krepko stisnili roke ter jim vročili simbole športa, pripadnosti slovenskih varnostnih sil ter smučarskega tekmovanja.

Na takšnih dogodkih je gasilska slika obvezna. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc
Na takšnih dogodkih je gasilska slika obvezna. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc
Med policijskimi damami sta se najboljše uvrstili Dragica Hriberšek ter Polona Zafošnik. Med moško konkurenco so bili v posameznih kategorijah najhitrejši Igor Kos, Miloš Špoljar ter Borut Mencinger. Med najmlajšimi je slavil domačin iz Mozirja Miha Leskovšek. Ekipno zmago so osvojili članice in člani PVDS Celje, ki so s seboj odnesli tudi veliki prehodni pokal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije