KRANJSKA VAHTA

Policija se je odzvala: Primer obravnavamo z vso resnostjo

Avtorja objave policija poziva, naj se oglasi pri njih.
Fotografija: Kranjska vahta. FOTO: Kranjska vahta
Odpri galerijo
Kranjska vahta. FOTO: Kranjska vahta

KRANJ – Policija ne glede na zadnje sporočilo osebe o domnevnem »medijskem eksperimentu« primer objave fotografije oseb v oblačilih z vojaškimi vzorci ter orožjem na družbenem omrežju obravnava z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil, so se pri PU Kranj odzvali na fotografije Kranjske vahte, ki so se pojavile na facebooku. Kasneje so jih umaknili in sporočili, da je šlo za medijski eksperiment.

»V zadevi poteka intenzivna kriminalistična preiskava, še vedno pa se preverjajo sumi uradno pregonljivih kaznivih dejanj,« so še zapisali pri PU Kranj, avtorju objav pa predlagali, da »se v izogib dvomom o namenskosti objavljenih aktivnosti in zaradi razjasnitve okoliščin čim prej zglasi na Policijski upravi Kranj, s sedežem na naslovu Bleiweisova cesta 3, 4000 Kranj«. Dodali so še, da ni pridržana nobena oseba.

Fotografije domnevne Kranjske vahte so se na spletu pojavile dva tedna za tem, ko so za veliko razburjenja poskrbele objave prisege in urjenja Štajerske varde. Njenega ustanovitelja in poveljnika, tudi nekdanjega predsedniškega kandidata Andreja Šiška so po nekaj dneh priprli, a ga je preiskovalni sodnik izpustil na prostost, Šiško pa se je nato kmalu ponovno znašel v priporu. Med drugim je osumljen ščuvanja k oboroženemu uporu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije