NOVE SMUČI

Policija na smučeh: odslej bodo sila dobro vidni

Policisti smučarji, ki skupaj z drugimi skrbijo za varnost na naših smučiščih, bodo po novem smučali na posebni seriji smuči Elan.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

BEGUNJE NA GORENJSKEM – Policisti smučarji, ki skupaj z drugimi skrbijo za varnost na smučiščih, bodo po novem smučali na posebni seriji smuči Elan. Gre za model Elan Amphibio 14, oblikovno zasnovan v barvah slovenske policije, so sporočili iz Elana.

Naloge policistov so izvajanje zakona o varnosti na smučiščih, budno opazovanje dogajanja na progah, zaznavanje smučarjev, ki bi s svojim početjem ogrožali sebe in druge, ter izločanje smučarjev, ki na smučišče zaradi svojega nevarnega smučanja in vedenja ne sodijo. Poleg tega policisti na smučiščih tudi pomagajo pri reševanju ob morebitnih poškodbah in nezgodah. Hujše nezgode na smučišču policisti tudi obravnavajo in s tem ugotavljajo odgovornost za nesrečo. Policisti smučarji so izkušeni, izurjeni, tehnično odlično podkovani in telesno vrhunsko pripravljeni smučarji, ki se znajdejo v vseh vremenskih razmerah in snežnih pogojih.


Dobro vidni v vseh pogojih

Nove smuči za slovenske policiste. FOTO: Elan
Nove smuči za slovenske policiste. FOTO: Elan
Smučarska enota slovenske policije bo pri delu na smučiščih uporabljala Elanove smuči Amphibio 14, opremljene z večkrat nagrajeno tehnologijo, ki omogoča hitrejše in bolj direktne zavoje ter omogoča vsestransko uporabo.

Smuči so obarvali v belo-modro kombinacijo, zgornji del smuči v signalno rumeno barvo, zaradi česar je z njimi mogoče ustvariti varnostni križ, s katerim lahko zavarujejo mesto morebitne nezgode, ob kateri je potrebna prva pomoč. Hkrati je živo rumena barva dobro vidna tudi v slabših vremenskih pogojih, so še pojasnili v Elanu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije