DELO NA CESTI

Poletna gneča na vidiku, katerim cestam se raje izognite

Prihaja obdobje, ko so slovenske ceste najbolj obremenjene. 
Fotografija: Gorenjska avtocesta je ena izmed močno obremenjenih. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Gorenjska avtocesta je ena izmed močno obremenjenih. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – V petek se začenjajo šolske počitnice za slovenske otroke, poletni čas prinaša ponovne migracije na cestah. Predstavniki Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) so zato na novinarski konferenci pojasnili, kako bo s pretočnostjo, kje bodo potekala dela na cestah itd. 

Vikendi močno obremenjeni


Jutranje konice bodo zmanjšane, se bo pa povečal promet ob vikendih, zato pri Darsu Slovence in Slovenke spodbujajo, da v tem času raje ne gredo na pot: »Najbolj obremenjene so ceste v petek popoldne in soboto v jutranjem času.« Gostota prometa se poveča tudi v nedeljo čez dan, ko se turisti vračajo domov, poudarja Ulrich Zorin, vodja službe za upravljanje s prometom in prometno varnostjo.

Sicer pa apelirajo na voznike, naj preverijo stanje pri prometnoinformacijskem centru, preden se odpravijo na pot, med potjo pa naj spremljajo obvestila na radijskih postajah, družbenih omrežjih in spletni strani. 
 

Rušenje cestninskih postaj


V poletnem času bodo potekala številna dela na cestah, hkrati tudi rušenje cestninskih postaj. »Na cestninskih postajah Log in Torovo prihaja do zastojev, kljub temu da imamo zaporo postavljeno na dva vozna pasova. Apeliramo na ljudi, da se ne ustavljajo, da vozijo s primerno razdaljo, da ne fotografirajo del.«

Kot so še dodali, bodo cestninsko postajo Log in Torovo porušili do konca junija, a tudi v nadaljevanju poletja bodo tam nadaljevali dela. Potem se bodo lotili odstranitve postaj Unec, Logatec, Vrhnika in Nanos.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije