ZIMAAAAA

Poglejte, kje je bilo zjutraj –20 stopinj

Danes bo še zelo mrzlo.
Fotografija: FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/Istockphoto

Na prvi dan meteorološke pomladi se bodo nadaljevale zelo nizke temperature, zaradi katerih je agencija za okolje (Arso) razglasila drugi najvišji, to je oranžni alarm.

Na severu bo sprva še nekaj jasnine, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na jugu in zahodu ter tudi ob morju bo rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od –8 do –4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.


Ponoči bo na Primorskem sneg prehajal v dež, zato bo nevarnost poledice. Ponekod v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –9 do –4, ob morju in na Goriškem okoli 0 stopinj Celzija, napovedujejo pri Arsu.


Samodejne meteorološke postaje Arsa so zjutraj najnižjo temperaturo izmerile na Ptuju.

FOTO: Arso
FOTO: Arso

V petek bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo rahlo deževalo, zapihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od –7 do –3, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno, predvsem na severu in vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati rahle padavine. V nedeljo se bo delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije