ANKETA

Planica državni praznik? Da, naj gredo otroci s starši pod Ponce

Smučarski skoki so že od nekdaj slovenski šport.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Smučarski skoki so že od nekdaj slovenski šport. Pohvalimo se lahko s številnimi uspehi, ki nas uvrščajo med največje skakalne velesile. Imamo dva Primoža – Ulago in Peterko, ki sta bila svetovna asa. Drugi je osvojil celo dva velika kristalna globusa.

ni podpisa
ni podpisa

Imamo dva svetovna prvaka – Francija Petka in Roka Benkoviča. Imamo pred časom najboljšega med letalci – Roberta Kranjca, ki se sicer poslavlja od Planice kot tekmovalec in ostaja kot gledalec. Imamo Timija Zajca in mladi rod. Imamo kolajne z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev.

Ampak še večjo težo kakor ti številni uspehi nam daje Planica. Lahko bi jo razglasili za enega naših najbolj prepoznavnih zaščitnih znakov. In prav v zvezi s tem je te dni naš znani trener Vasja Bajc dejal, da je »Planica tako in tako velik športni praznik, ki bi moral biti določen kar za državni praznik.

Naj bo petek dela prost dan, da gredo otroci s starši v Planico …«
»Naša velelepotica, naša krasna velikanka! Pa naj drugi mislijo, kar hočejo!« je slišati z domovinskim nabojem presežnike o naši kraljici. Kaj menijo sodelujoči v naši tokratni anketi, namenjeni Planici?

ni podpisa
ni podpisa

Da bi bil petek pred poleti v dolini pod Poncami državni praznik, se strinja polovica sodelujočih. Da bi to bila neumnost, jih meni le nekaj manj vprašanih.

Zanimivo pa je, da polovica vprašanih doslej sploh še ni bila nikoli v Planici oz. si ni v živo ogledala dogajanja na planiški velelepotici. Še bolj zanimivo pa je, da si sodelujoči v naši anketi večinoma najraje ogledajo (na teve) prav smučarske skoke, le nekaj čez 20 odstotkov pa alpsko smučanje. Hokej in smučarski teki ter biatlonska tekmovanja pa so končali na repu zanimanja naših sodelujočih v tokratni anketi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije