PODLEHNIK

Pestra jesen v Halozah

V tem času so že v davnih časih slavili praznike v zahvalo za dobro letino.
Fotografija: Nazdravili so z letošnjo kapljico. FOTOGRAFIJI: Sandi Šprah
Odpri galerijo
Nazdravili so z letošnjo kapljico. FOTOGRAFIJI: Sandi Šprah

Pred koncem jeseni so ljudje že v davnih časih slavili praznike v zahvalo za dobro letino. Na martinovo pa je šla ta za dobro vino. Turistično društvo Podlehnik je tako pripravilo že 19. tradicionalno martinovanje z jesenskimi prireditvami na prostem na Gorci. Te so sicer trajale od začetka jeseni. Potekali so sprejemi napovedanih skupin v Viničarskem in Etnološkem muzeju, izvedli so tiskovno konferenco za projekt martinovanja Visit Haloze, pripravili pohode za najavljene skupine, pospravili klopotec in opravili zbirco vina domačih vinogradnikov ter blagoslov mošta v cerkvi, izvedena sta bila dva pušlšanka v Baru Maučič in na Izletniški kmetiji Cestnik-Vaupotič.

Bilo je prijetno in zabavno.
Bilo je prijetno in zabavno.

Turistično društvo ne skrbi samo za razvoj turizma v Podlehniku, temveč se delo odraža tudi v ohranjanju snovne, nesnovne in digitalne kulturne dediščine, ki je pomembna za posameznike, skupnost in družbo. Treba jo je ohranjati in prenašati na prihodnje generacije. Zato so na martinovanju pripravili bogat kulturni program, kjer so nastopili Štajerski frajtonarji, ljudski godci Vseh vetrov in humoristki haloški opravljivki, opravili so tudi šaljivi krst mošta. Vse navzoče so pozdravili predsednik TD Milan Vidovič, župan Sebastian Toplak in kletar leta Stanko Vegan.

Vsi so v programu uživali in se tudi nasmejali do solz. Vrhunec dogodka pa je bil, ko so udarili pipo na sod ter nazdravili s haloško kapljico. Sledila je martinova večerja in vsi so se zavrteli ob zvokih ljudskih godcev.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije