790.000 EVROV IZDATKOV

Padla je odločitev: najemati se ne izplača, vlada v nakup nepremičnine

Naložba se bo povrnila v 16,4 leta.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Reuters

TRST, LJUBLJANA – Slovenija bo za 690.000 evrov kupila nepremičnino v Trstu. V njej bodo poslovni prostori za potrebe Generalnega konzulata RS. Končni izdatek, ki bo pokril še stroške posredniške provizije, pogodbenih obveznosti, selitve in ureditve novih prostorov v primerno stanje za namene poslovanja generalnega konzulata, bo po oceni še sto tisočakov višji.

Do zdaj so prostore najemali, ekonomska analiza učinkovitosti pa je pokazala, da bi bilo nadaljevanje najema drugih poslovnih prostorov neracionalno, saj so najemnine poslovnih prostorov visoke. Glede na razmerje med najemnino, ki jo ministrstvo trenutno plačuje v znesku 3500 evrov na mesec, in kupnino v višini 690.000 evrov, bi se investicija izplačala v 16,4 leta.

Novi poslovni prostori so v objektu, ki je bil zgrajen v 60. letih 20. stoletja in je pod spomeniškim varstvom. Notranjost je bila prenovljena 2008/09. Objekt se nahaja takoj za osrednjim trgom v Trstu in v neposredni bližini državnih ustanov, kot so kvestura, ministrstvo za delo ter organi občinske uprave z županom mesta Trst.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije