ČAKAJOČ ODZIVE

Odzivi: Levica nima jajc

Kaj bo storila peterica?
Fotografija: Marjan Šarec je dobil drugi 'ne' po NSi. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec je dobil drugi 'ne' po NSi. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Vrhovni organ stranke Levica, ki ga sestavlja okoli 40 članov, je pozno ponoči zadnji dan julija odločil: v koalicijo ne, podpora vladi pod vodstvom Marjana Šarca da.  Za vstop Levice v koalicijo je glasovalo 10 članov sveta, proti pa jih je bilo 21. Nekaj se jih je vzdržalo.

Odzivov peterice strank (LMŠ, SMC, SAB, SD in Desus) po tej odločitvi praktično ni bilo, le podpredsednik stranke SD Dejan Levanič je na twitterju zapisal: »Škoda za odločitev @strankalevica. Pogajanja so bila konstruktivna in veliko bi lahko naredili skupaj. Nikoli sicer zadeve niso idealne, vendar vstop v vlado omogoča, da se izpolnijo dane obljube pred volitvami. Škoda za to izgubljeno priložnost.« Predsednik stranke Dejan Židan se ni odzval, je pa retvital Levaničevo objavo. Svoje mnenje je povedal član SD, Matjaž Nemec: »Stranka Levica nima jajc, pa tako glasni.«

Je pa nekaj ur pred zasedanjem sveta Levice vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša dejal, da težko ocenjuje, ali bi bilo projektno sodelovanje Levice sprejemljivo za Desus, da pa bi bilo po njegovem osebnem mnenju tako odločitev Levice težko sprejeti. Vodstvo Desusa bo danes obravnavalo osnutek koalicijske pogodbe.

Druge stranke se niso posebej opredelile, kaj bi pomenilo sodelovanje v manjšinski vladi. Odzivi se čakajo - peterica strank se je zjutraj že sestala. 


 

Preberite še:

Soočenje komentatorjev: bo Mesec minister za delo ali politična dvoživka?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije