SPREMEMBE

Obisk Kranjske Gore ne bo več, kar je bil

Uvajajo tudi brezplačni prevoz.
Fotografija: Kranjska Gora. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Kranjska Gora. FOTO: Voranc Vogel, Delo

KRANJSKA GORA – V kranjskogorski občini, kjer so bila parkirišča doslej brezplačna, so ta mesec uvedli plačevanje parkirnine na vstopni točki Topolino v Mojstrani, ob jezeru Jasna in pod žičnicami. Hkrati so uvedli brezplačne shuttle prevoze.

Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa za avtomobile stane en evro. Cena parkiranja za avtodome pod smučiščem Kranjska Gora za 24 ur znaša 12 evrov. Plačevanje parkirišč je mogoče prek kratkih sporočil ali aplikacije EasyPark, ki jo uporablja že več kot sedem milijonov uporabnikov v 15 državah po Evropi.

Kranjskogorski župan Janez Hrovat je pojasnil, da so se za to odločili predvsem zaradi povečanja števila dnevnih obiskovalcev, ki zasedajo pozicije ob vhodih na zanimiva območja in ob kolesarski stezi.

Z brezplačnimi shuttle prevozi želijo ljudi spodbuditi k uporabi javnih prevoznih sredstev. Vozili bodo od petka do nedelje med 11. in 18. uro med parkiriščem ob kranjskogorski policijski postaji in Jasno, in sicer na vsakih deset minut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije