RAZŠIRITEV ZAHODNE OBVOZNICE

Ob ljubljanski obvoznici bosta zrasla nova bencinska servisa

Dars in Shell Adria imata načrte.
Fotografija: Bencinski servis bo stal pri hotelu Mons, drugi pa na nasprotni strani na območju Brda. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Bencinski servis bo stal pri hotelu Mons, drugi pa na nasprotni strani na območju Brda. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Slovenski avtocestni križ, ki obsega nekaj manj kot 620 kilometrov avtocest in hitrih cest, ima skupaj 67 počivališč, od tega jih 54 opremljenih z bencinskim servisom. Skrb vzbujajoč pa je podatek, da je na celotni ljubljanski obvoznici postavljeno le eno bencinsko postajališče, in sicer na južni obvoznici. Vse kaže, da to ne bo več osamljeno.

Razširitev zahodne obvoznice

»V okviru razširitve približno treh kilometrov zahodne ljubljanske obvoznice na odseku Koseze–Kozarje iz štiri- v šestpasovnico je skladno z državnim lokacijskim načrtom predvideno tudi novo enostransko počivališče z bencinskim servisom na vzhodni strani avtoceste, za priključkom Brdo,« so sporočili iz Darsa. Termin začetka gradnje še ni znan, saj je v zaključni fazi še izdelava projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za dograditev v šestpasovnico.


Tudi v nasprotni smeri iz Gorenjske proti Primorski je v načrtu nov bencinski servis na območju Brda, ki pa ni del državnega lokacijskega načrta za razširitev avtoceste na odseku Koseze–Kozarje v šestpasovnico. Pobudnik priprave je po besedah Darsa ministrstvo za infrastrukturo, investitor servisa pa bo podjetje Shell Adria. Iz podjetja se na naša vprašanja niso odzvali.

Na Logu večji nadzor prometa

Mnogi so mislili, da bi ob nekdanji cestninski postaji Log lahko stal bencinski servis, kot kaže, pa ne bo tako. Območje nekdanje cestninske postaje Log bo namenjeno nadzoru prometa. Voznike bodo spremljali cestninski nadzorniki Darsa, policija in Furs. Tak nadzor je sicer že vzpostavljen na cestninski postaji Torovo na gorenjski avtocesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije