KOALICIJA

Nove zaušnice Janši: tako Židan kot Bratuškova ga odklanjata

S SDS se bodo pogovarjali le v SNS in NSi.
Fotografija: Janez Janša, predsednik SDS. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janez Janša, predsednik SDS. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Kot smo že poročali, med prvaki parlamentarnih strank pripravljenosti na oblikovanje koalicije pod okriljem SDS ni, z izjemo SNS in NSi.

Tudi Bratuškova dala Janši košarico

SAB je na twitterju objavila odgovor na vabilo predsednika SDS Janeza Janše na koalicijska pogajanja, v katerem mu sporoča, da povabilo odklanja. Odločili so se namreč, da bodo svoje izkušnje iz vodenja države najprej poskušali deliti v koaliciji pod vodstvom Marjana Šarca. »Dokler smo v pogajanjih z njim, se z drugimi ne bomo,« so pojasnili.
 
Židan Janši: Za dostojno življenje vseh se bomo borili le s tistimi, ki v srcu dobro mislijo

Že prej pa se je predsednik SD Dejan Židan v pismu zahvalil Janši za povabilo na koalicijska pogajanja. Ob tem je med drugim zapisal, da se bo SD še naprej borila za dostojno življenje vseh bodisi kot opozicijska bodisi kot vladna stranka, »vendar le s tistimi, ki v resnici v srcu dobro mislijo in tako tudi delujejo«.

Židan je Janši zaželel veliko sreče pri iskanju morebitnih partnerjev v upanju, da bodo v stranki SDS v prihodnosti »model političnega delovanja prepoznali tudi v sprejemanju različnosti, svobodomiselnosti, odprtosti in naprednosti«.
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije