NEURADNO

Nove cene goriva: podražitev bo doletela le te voznike

Pred enim letom smo za liter goriva odšteli tudi 0,4 evra več. Nove cene, ki bodo veljale od torka, prinašajo dobro novico za lastnike vozil na bencinski pogon.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Boštjan Okorn
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Boštjan Okorn

V torek bomo vnovič popravljali cene goriv. Izteka se namreč 14-dnevno obdobje, ko zunaj avtocest veljajo cene, ki jih določa država. 

Kolegi pri Mojih financah so izračunali, da bi se v torek cena bencina lahko znižala za približno pol centa, na 1,415 evra. Na drugi strani bodo lastniki vozil na dizelski pogon plačevali nekoliko več: po njihovem izračunu 1,45 evra. Končno bo rekla vlada Roberta Goloba, ki utegne s poseganjem v strukturo cen (denimo prek trošarin) podražitve in pocenitve omiliti.

Zanimiva je tudi primerjava s cenami izpred leta dni: za bencin smo takrat plačevali 0,34 evra več, za dizel pa 0,4 evra več.

Podaljšanje regulacije cen?

Z 21. junijem bo poteklo 12-mesečno obdobje regulacije cen 95-oktanskega bencina in dizla na bencinskih servisih zunaj avtocest, ki jo je vlada sredi junija lani uvedla z uredbo. V enoletnem obdobju so bile cene teh pogonskih goriv zunaj avtocest večinoma med nižjimi v EU, tako da je v ponedeljek najverjetneje pričakovati podaljšanje regulacije, poroča STA.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije