MOČNE PADAVINE

Ni še konec: voda zaliva hiše, plazovi drsijo, rušijo se tudi drevesa

Ponekod so še vedno zaprte ceste.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Velibor Tripić, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Velibor Tripić, Delo

LJUBLJANA – Majske padavine, ki se kar ne končajo, po več krajih po državi povzročajo težave. Agencija RS za okolje opozarja, da bodo danes še poplavljale nekatere reke na območju dolenjskega krasa, Ljubljanica na Ljubljanskem barju ter Krka v srednjem in spodnjem toku.
 

Zaprta cesta


​Trenutno je zaradi poplavljenega cestišča zaprta cesta Zameško–Kostanjevica (zapore velja že od včeraj popoldne). 

V občini Brežice se je ob 4.32 na regionalno cesto Brežice–Bizeljsko, pri naselju Bukošek, zaradi vetra in obilnega deževja podrlo drevo. Dežurni cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil. Do odstranitve drevesa je bil promet oviran.
 

Gasilci so imeli polne roke dela


Precej močne padavine so zalivale kletne prostore. Tako je bilo v občini Črna na Koroškem, kjer so posredovali gasilci PGD Črna na Koroškem.

V občini Hoče - Slivnica se je zaradi močnega deževja meteorna voda stekala v lovilni jašek v kletnih prostorih stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Hoče so jo izčrpali.

V občini Lovrenc na Pohorju so vodo zaradi iz zalitih kletnih prostorov večstanovanjske stavbe črpali gasilci PGD Lovrenc na Pohorju.

Tudi v Mariboru je zalilo kletne prostore treh stanovanjskih objektov. Vodo so izčrpali gasilci GB Maribor in PGD Kamnica.

Včeraj ob 18.20 so o meteorni vodi, ki je zalila kletne prostore stanovanjske hiše, poročali iz Prosečke vasi, občina Puconci. Gasilci PGD Prosečka vas so prečrpali okrog štiri kubične metre vode.

Obilno deževje pa je bilo v občini Radlje ob Dravi krivo, da je na večstanovanjskem objektu začela puščati streha. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s folijo prekrili približno 40 kvadratnih metrov strehe.
 

40 kvadratnih metrov velik plaz


V občini Podvelka je že včeraj zdrsnil zemeljski plaz štirikrat deset metrov, ki je ogrožal delovni stroj. Gasilci PGD Brezno - Podvelka so ga odstranili na varno. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Sanacija plazu pa se bo nadaljevala danes.

Plaz se je včeraj sprožil tudi v občini Prevalje. Gasilci PGD Prevalje so zavarovali kraj dogodka ter z delovnim strojem s ceste odstranili približno 16 kubičnih metrov zemljin ter podrta drevesa. Cesta je bila zaprta za promet. 
 

Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije