PESNICA

Navijači šokirali mažoretke

Pesniške mažoretke so bile uspešne na evropskem prvenstvu v Italiji.
Fotografija: Imele so bučno podporo s tribun. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Imele so bučno podporo s tribun. FOTO: Osebni arhiv

Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica, ki deluje v sklopu Kulturno-umetniškega društva Marice Kerenčič iz Pesnice pri Mariboru, združuje 60 članic in članov.

Pred kratkim je skupina sodelovala na evropskem prvenstvu (EP) mažoretk zveze NBTA, ki je letos potekalo v italijanskem mestecu Lignano Sabbiadoro. Pomerili so se člani 14 reprezentanc iz Anglije, Bolgarije, Češke, Francije, Hrvaške, Italije, Luksemburga, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije. Po uspešnem nastopu na EP in vrnitvi v domovino je skupino pod vodstvom glavne trenerke Lane Žabčič sprejel in nagovoril pesniški župan mag. Gregor Žmak. Izrekel jim je zahvalo in priznanje za odlične nastope, ki so bili tudi promocija občine.

Na prvenstvu so bile v svoji kategoriji najuspešnejše članice mlajše skupine, ki so osvojile 4. mesto. Za uspehe so zaslužne predvsem njihove trenerke, ki so pripravile tudi koreografijo nastopov. Mažoretke so se županu zahvalile za podporo občine in mu izročile simbolično spominsko darilo. Spremljala jih je močna navijaška skupina iz Pesnice, ki je prejela nagrado za najboljšo navijaško podporo svojih skupin na evropskem prvenstvu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije