NEPREMIČNINSKI POSLI

Najbogatejša Slovenca prodala vilo na Bledu, in to po kakšni ceni (FOTO)

Zakonca sta jo prodala po skoraj enkrat višji ceni, kot sta jo kupila. Lastništvo spreminjata tudi pri drugih nepremičninah.
Fotografija: Vila Epos, ki sta jo leta 2017 kupila zakonca Samo in Iza Login. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Vila Epos, ki sta jo leta 2017 kupila zakonca Samo in Iza Login. FOTO: Jure Eržen, Delo

Aprila letos se je zgodila prodaja, poroča Bloomberg Adria. Od Sama in Ize Login je hišo ob Blejskem jezeru kupila družba iz Lihtenštajna.

Nekdanja zakonca Login sta vilo Epos kupila leta 2017 za 2,4 milijona evrov. Zdaj pa jo je kupila družba Lliebe Establishment iz Lihtenštajna za 4,730.150 evrov, kar je 97-odstotno zvišanje cene. Doslej je bila kot lastnica vile navedena družba Login Establishment iz Lihtenštajna. 

Kakšno je ozadje prodaje?

Kot poroča portal Bloomberg Adria, ima družba, ki je kupila vilo, naslov enak kot družba, ki je bila lastnica vile doslej. Družba je bila registrirana februarja, njeni člani odbora so isti kot v družbi, ki je bila lastnica vile doslej. V upravnem odboru sta tudi Samo in Iza Login. Zakaj je bilo lastništvo spremenjeno, ni jasno. 

Lliebe Establishment je prevzela lastništvo tudi nad zemljišči ob vili Epos na Bledu. To se je zgodilo marca. Samo mesec dni pozneje je ista družba postala lastnica še vile v ljubljanski Rožni dolini, ki je bila prej v lasti družbe Login Establishment. Za vilo na Svetčevi ulici so leta 2016 plačali tri milijone evrov. Pripada ji 1.084 kvadratnih metrov zemljišča. 

Parcelo ob vili Epos na Mlinem na Bledu, kjer naj bi zgradili sedem vil, je v lasti nekdanjih zakoncev Login. FOTO: Račič Blaž
Parcelo ob vili Epos na Mlinem na Bledu, kjer naj bi zgradili sedem vil, je v lasti nekdanjih zakoncev Login. FOTO: Račič Blaž

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije