LOVCI

Na lovu z ženami izstrelili en sam naboj

Nenavadno druženje zelene bratovščine.
Fotografija: Lovska pripravnica Lidija Šmid z izkušenimi fanti FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Lovska pripravnica Lidija Šmid z izkušenimi fanti FOTO: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Podobno kot že vrsto let je v okolici lovskega doma LD Gornja Radgona tudi letos potekal tradicionalni dogodek Lov z ženami. Z željo, da bi svojim boljšim polovicam na terenu približali hobi, ki jim je pri srcu, torej ljubezen do narave in živali, so člani LD Gornja Radgona že pred leti začeli organizacijo lova z ženami, ki je pravzaprav namenjen druženju, ne pa streljanju in še manj ubijanju.
Radgonski lovci so organizirali lov z ženami. FOTO: Oste Bakal
Radgonski lovci so organizirali lov z ženami. FOTO: Oste Bakal

Tako so tudi tokrat radgonski lovci v svoj drugi dom, lovski dom v Hercegovščaku, povabili žene in partnerice. Po jutranjem zbiranju in obilnem okrepčilu, pri čemer je bila poleg domačega peciva v ospredju kisla štajerska juha, se je megla poslovila. Dogodka se je udeležila približno polovica od skoraj 60 članov radgonske zelene bratovščine, nekateri z ženskami, nekateri sami. Nekaj jih je šlo na lov, drugi pa so že pripravljali dobrote za pogostitev, saj je šlo predvsem za druženje, spoznavanje in zabavo.
 

Divji prašiči uničujejo


Tokratni lov z ženami je potekal v bližini lovskega doma. Še pred odhodom v gozd sta starešina LD Radgona Milan Kolarič in revirni vodja Dani Šmid pozdravila prisotne ter spregovorila o namenu in cilju tovrstnega druženja. Nekaj besed je namenil tudi varnosti in organizaciji tega zanimivega dogodka. Kmalu za tem je pot udeležence ponesla po razgibanem domačem okolju 9. lovskega revirja, kjer domuje predvsem srnjad, a tudi zajci, lisice in fazani niso redki.


Žal pa, kot ugotavlja starešina Kolarič, je vedno več divjih prašičev, ki povzročajo škodo na kmetijskih pridelkih, ter tudi šakalov. Bojijo se, da v prihodnje ne bodo imeli nič drugega kot divje prašiče, saj ti uničujejo zlasti mlado srnjad, a tudi drugo malo divjad. Sicer pa so si lovci kot ljubitelji narave skupaj s spremljevalkami predvsem ogledovali okolje in urejenost lovskih naprav. Kot vedno so poslušali tudi takšne in drugačne lovske pripovedi, zato je čas hitro minil in že kmalu so se začeli zbirati za vrnitev na cilj. Med vračanjem se je vesela druščina ustavila tudi pri Hiši penine Frangež, ki je v bližini lovskega doma, in poskusili nekaj kakovostnih vin in penin.

»Med lovom nismo uplenili niti ene živali. Pravzaprav smo izstrelili zgolj en naboj, a tudi to le zato, da bi prestrašili lisico. Na koncu so se nam pridružili skoraj vsi naši člani in luštno je bilo,« je povedal Kolarič in dodal, da bodo tradicijo lova z ženami nadaljevali tudi v prihodnje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije