MOŽNI ZASTOJI

Na ljubljansko letališče? Dobro načrtujte pot, kajti režim je spremenjen

Potekajo dela na cesti, zato je del prometa preusmerjen in povečan. 
Fotografija: Potnike prosijo, naj se na letališče odpravijo prej. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Potnike prosijo, naj se na letališče odpravijo prej. FOTO: Leon Vidic, Delo

ZGORNJI BRNIK – Med 8. in 22. junijem je zaradi gradnje krožišča v bližini objekta Kontrole zračnega prometa Slovenije promet z dela stare glavne ceste mimo letališča preusmerjen preko glavnega uvoza na letališče na servisno cesto, ki poteka ob letaliških objektih (mimo potniškega terminala, avioblagovnega skladišča in Adrie Tehnike). 

Zaradi tega potnike opozarjajo na morebitno večjo gnečo in daljši čas potovanja. »Letališko cestno omrežje se v zadnjem obdobju močno spreminja. V teku je gradnja povezovalnih cest, ki bo v juniju zahtevala začasno večjo spremembo prometnega toka do servisnega območja letališča in obratno. Prilagajanje prometnih tokov občutite tudi potniki in obiskovalci letališča, a je to nujno potreben proces, da se omogoči nadaljnji razvoj ljubljanskega letališča. V času preusmeritve vas prosimo za razumevanje, strpnost in posebno previdnost na cesti ter vam priporočamo, da si za pot na letališče vzamete nekaj več časa,«  

Vožnja mimo objektov, predvsem potniškega terminala in avioblagovnega skladišča, zaradi povečanega obsega prometa zahteva posebno previdnost voznikov in ostalih udeležencev. Na območju pred potniškim terminalom cesto prečkajo potniki in vozila, pred avioblagovnim skladiščem pa cesto v vzvratni vožnji prečkajo tovornjaki.

Obvoz je označen s prometno signalizacijo, ki je predpisana za označitev obvozov. Da promet čim gladkeje teče, za usmerjanje skrbi in ga nadzira varnostna služba, občasno tudi policija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije