BREZ POGODB IN DOKUMENTOV

Mož iz ozadja potrkal tudi na ministrova vrata: Če ne bi imel 24-urnega varovanja, bi že odstopil

Miloš Njegoslav Milović brezplačno svetoval tudi ministru za zdravje.
Fotografija: Danijel Bešič Loredan. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Danijel Bešič Loredan. FOTO: Jože Suhadolnik

Miloš Njegoslav Milović, samostojni podjetnik iz Kamnika, ki se ukvarja s poslovnim in z varnostnim svetovanjem, je brezplačno svetoval predsedniku vlade Robertu Golobu in tudi ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, poroča Delo.

Bešič Loredan je v torek novinarjem dejal, da je Milovića »dvakrat videl, sodelovanja ni, dokumentov ni, pogodbe ni«. Zanikal je, da naj bi Milović preverjal, kam domnevno odtekajo informacije z ministrstva za zdravje. Kot pravi minister, se je z njim sicer poleti pogovarjal o varnosti na splošno, po svetovanju pa so se iz varnostnih razlogov odločili preseliti ministrovo pisarno.

Ministrstvo za zdravje Miloviću svetovanja ni plačalo, prav tako z njim nima sklenjene nobene pogodbe, je zatrdil minister. Milović je sicer, kot je po poročanju medijev razbrati iz poročila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, sodeloval tudi pri odločitvah, povezanih z varovanjem predsednika vlade.

Če ne bi imel varovanja, bi že davno odstopil

»Brez osebnega varovanja, ki ga imam 24/7, danes ne bi nikoli opravljal tega dela. Pa eden od županov, ki je bil zdaj tako glasen, me je opozoril, naj pustim zdravstveni dom in občino pri miru. Ne bom iz tega delal ne vika ne krika, a tako pač je. Varnost je vendarle na prvem mestu. In če ne bi imel varovanja, bi že davno odstopil s te funkcije. Ker je pritiskov toliko, da je težko verjeti. In vsak varnostni nasvet, vse, kar se dogaja okoli, je ključno, da se človek počuti varnega in opravlja to delo. Če se bodo te zadeve stopnjevale s strani marsikoga, bomo to tudi ustrezno prijavili,« je pojasnil Bešič Loredan, ki je do osebnega varovanja upravičen kot podpredsednik vlade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije