ČE NE GRE ZLEPA ...

Mojca Šetinc Pašek bi Urbanijo s prisilo privedla na zaslišanje

Uroša Urbanije danes ni bilo na zaslišanje pred komisijo. Vabljen je bil že štirikrat.
Fotografija: Uroša Urbanijo so na zaslišanje povabili že štirikrat. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Uroša Urbanijo so na zaslišanje povabili že štirikrat. FOTO: Črt Piksi

Nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanije niti danes ni bilo na preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Komisija je zato sklenila, da priče, ki se izogibajo zaslišanju, vabi z vsemi zakonskimi prisilnimi sredstvi, je za STA povedala predsednica komisije Mojca Šetinc Pašek.

Urbanija je bil na sejo preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, doslej vabljen štirikrat. Sredi septembra se je opravičil, da se seje ne bo udeležil zaradi drugih obveznosti, vabila za današnjo sejo pa ni prevzel, zato na komisiji ocenjujejo, da se zaslišanju evidentno izogiba, je povedala Šetinc Pašek.

Za četrtek je sicer sklicana izjava za javnost, ki jo bodo podali predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Svoboda), podpredsednik komisije Soniboj Knežak (SD) in članica Nataša Sukič (Levica). Kot je predsednica komisije napovedala za STA, bodo predstavili »načrt dela in nove prijave drugim organom«.

Odziv Urbanije

»Ker dobivam novinarska vprašanja v zvezi z neko komisijo, ki naj bi bila danes v DZ, naj pojasnim: 'Kako naj vem, da je neka komisija, če Mojca Š. Pašek ni sposobna poslati niti vabila. Edino vabilo, ki ga imam, je poslala poslanka Tamara Vonta za petek. In bom seveda prišel',« je zapidal na družbenem omrežju X.

Dodal je: »Želja Mojce Šetinc Pašek, da me da v lisicah privesti pred svoje obličje, je seveda običajen postopek v totalitarnih režimih. Upam, da za priznanje ne bo uporabljala tudi mučilnih metod ...«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije