MLADI TALENTI

Mladega nogometaša bi tudi v Parizu (FOTO)

V Krki znova nagradili mlade športne talente. Izstopali so Franja Horvat, Tilen Kovačič in Lenart Kupljenik.
Fotografija: Tilen Kovačič, Franja Horvat in Lenart Kupljenik z Ljudmilo Kastelec in Jožetom Colaričem iz Krke
Odpri galerijo
Tilen Kovačič, Franja Horvat in Lenart Kupljenik z Ljudmilo Kastelec in Jožetom Colaričem iz Krke

Vztrajnost je tista lastnost, ki še kako prispeva k vrhunskim rezultatom, in to na vseh področjih, tako v gospodarstvu kot v športu in umetnosti. Tega se še kako zavedajo v Krki, tovarni zdravil iz Novega mesta, zato so tudi letos nagradili največje mlade talente leta 2021. Priznanja so podelili na srečanju predstavnikov športnih in drugih klubov, društev in ustanov, katerih pokroviteljica je Krka.

Prejeli so jih košarkarica Franja Horvat iz Ženskega košarkarskega kluba Krka, nogometaš Tilen Kovačič iz Nogometnega kluba Krka ter oboist z Glasbene šole Marjana Kozine in Novomeškega simfoničnega orkestra. Plakete za športne in kulturne dosežke je prejelo 15 mladih članov društev in ustanov. Kot je na slovesni podelitvi povedal predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, lahko med Krko ter športnimi in kulturnimi dejavnostmi potegnemo precej vzporednic.

Ob zaključku prireditve Krkin talent leta 2021, ki se je je udeležila tudi naša bronasta olimpijka Gloria Kotnik, je nastala tale skupinska fotografija. FOTOGRAFIJI: Krka
Ob zaključku prireditve Krkin talent leta 2021, ki se je je udeležila tudi naša bronasta olimpijka Gloria Kotnik, je nastala tale skupinska fotografija. FOTOGRAFIJI: Krka

»Za doseganje rezultatov potrebujemo enake lastnosti – vztrajnost, vzdržljivost, odločnost in pogum. V Krki v to verjamemo, zato skupaj z društvi in ustanovami ustvarjamo povezave, ki se prepletajo v uspešno celoto in skupno dobro. Z vlaganjem v šport, kulturo, zdravstvo, izobraževanje in druga področja družbenega življenja si želimo, da bi vsi, s katerimi smo povezani, živeli zdravo in kakovostno,« je poudaril.

Kdo so nagrajenci?

Franja trenira košarko že devet let. Svoj talent dokazuje tako z nastopi v primarni ekipi, kjer je kapetanka, kot tudi v članski ekipi, s katero je v minuli sezoni osvojila mednarodno Extra ligo. Izjemno uspešna je v gimnastiki, rokometu in atletiki ter na šolskih tekmovanjih dosega dobre rezultate. Veliko ji pomeni tudi znanje, kar se kaže v učnem uspehu in redni udeležbi na različnih šolskih tekmovanjih.

Tilen, mladi Rom iz Novega mesta, je že od osmega leta član Nogometnega kluba Krka. Igral je v vseh selekcijah in se povzpel vse do kadetske reprezentance Slovenije, kjer je doslej zbral sedem nastopov. V eni najbolj talentiranih generacij letnika 2005 je prvi napadalec. Še posebno se je izkazal na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kjer je k trem zanesljivim zmagam in uvrstitvi Slovenije na Evropsko mladinsko nogometno prvenstvo prispeval dva zadetka.

Je eden najbolj srčnih in odločnih igralcev, zadetki in zmage ga napolnjujejo z dobro energijo in odločnostjo. Da je izjemno talentiran, dokazuje tudi povabilo slovitega kluba Paris Saint-Germain (PSG), enega največjih nogometnih klubov na svetu, na enotedenski preizkus decembra 2021.

Lenart je učenec 6. razreda oboe v glasbeni šoli in od leta 2021 tudi član simfoničnega orkestra. Pred tem je sodeloval v Mladinskem pihalnem orkestru Glasbene šole Marjana Kozine kot prva oboa, od leta 2018 je tudi član Orkestra Ave. Udeležuje se regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, kjer dosega najvišja priznanja in nagrade.

Krkina priznanja za svoje dosežke v 2021 so prejeli Rea Doria Bergant, Tim Dragan, Nika Drkušić, Žak Eržen, Nika Grah, Janez Jedlovčnik, Tija Kastelic, Žiga Kastelic, Larisa Može, Laura Pavlin, Marko Retelj, Lovro Šimec, Lev Špes, Deja Udovč in Nace Zajc. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije