ŽLAHTNA KAPLJICA

Madžari navdušeni nad našim vinom

Odlično sodelovanje med vinskimi vitezi iz dveh držav se nadaljuje.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Rostislav_sedlacek Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Rostislav_sedlacek Getty Images/istockphoto

Medtem ko so se šele pred nekaj dnevi, ob sv. Vincencu, uradno začela opravila v vinogradih, pa v kleteh že vso zimo potekata izobraževanje in negovanje novega vina, ki so ga vinogradniki stisnili v letu 2023. Kljub manjši količini so zadovoljni s kakovostjo, o čemer so se konec minulega tedna prepričali tudi ljubitelji vina v madžarskem Becsehelyju, v Županiji Zala, kjer je potekal Festival mladih vin 2024, s poudarkom na renskem rizlingu.

Zaslužni Borak

Pomurski strokovnjaki so se še enkrat izkazali pri promociji lokalnih vin. Po besedah konzula Pomurskega omizja, Združenja slovenskega reda vitezov vina (ZSRVV) Zlatka Boraka, ki je zaslužen za dobro sodelovanje med državama in je tudi tokrat obiskal sosede, so bili ljubitelji vina na Madžarskem navdušeni nad našimi vini.

»Vesel sem, da je bilo Pomursko omizje prisotno na festivalu, kjer smo uspešno predstavili slovenska vina. Ta festival spada v sklop našega rednega letnega plana predstavitev slovenskih vin onkraj meja in sodelovanja med državama na področju vinarstva in vinogradništva,« nam je povedal Borak in dodal še imena vinogradnikov iz Pomurja in Podravja oziroma Vinske dežele Podravje, ki so na festivalu predstavili svoja vina.

To so bili Izletniška kmetija Breznik, Komarnica Cerkvenjak (laški rizling, chardonnay, rumeni muškat), Gostinstvo Eder-Kramberger Sveta Ana (renski rizling, sauvignon), Pomursko omizje ZSRVV (radgonska ranina), Vinogradništvo Bojan Horvat Dobrovnik (renski rizling, chardonnay, radgonska ranina), Hiša vina Cuk Lendavske gorice (renski rizling, laški rizling, hadikova kri, sauvignon, chardonnay), Vinogradnišvo Kolarič Gornja Radgona (chardonnay, jagodni izbor sladki, traminec).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije