EVROPSKE VOLITVE

Levica s Tomićevo na čelu jim je dala košarico

Nadaljujejo boj proti ameriški gospodarstveni zbornici.
Fotografija: Violeta Tomić. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Violeta Tomić. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Pred evropskimi volitvami, ki bodo v Sloveniji 26. maja, se vrstijo soočenja kandidatov za evropske poslance. Eno takih je bilo tudi srečanje z nosilci list parlamentarnih strank za Evropski parlament, ki ga je pripravila Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Soočenja so priložnost, da se kandidati predstavijo potencialnim volivcem in jih nagovorijo, a te možnosti niso izkoristili vsi povabljeni. Dogodka se kljub prijaznemu povabilu nista udeležila Zmago Jelinčič (SNS) in Violeta Tomić (Levica), ki sta se po besedah AmChama opravičila. Vprašali smo ju, kaj je bil razlog njune odsotnosti.


Iz Levice sporočili, da se dogodkov, ki jih organizira AmCham, ne udeležujejo. O njihovem 'neprijateljskem odnosu' smo mediji obširneje pisali že avgusta lani, ko sta si Levica in AmCham izmenjavala javna pisma. V stranki Levica so AmChamu Slovenija očitali, da predstavljajo lobistično organizacijo velikih podjetij, ki zastopa zgolj njihove interese. V AmChamu pa so jim odgovorili: »Delujemo apolitično in stremimo k dialogu.«

Poslovni zajtrk je preskočil tudi Jelinčič.  »Zjutraj ob deveti uri imel Komisijo za nadzor javnih financ, v kateri je podpredsednik, ob10.45 uri pa je v Hiši evropske unije odpiral filatelistično razstavo ob 15. obletnici vstopa Slovenije v EU in NATO in ob 10. obletnici Slovenske filatelistične akademije, katere predsednik je,« so svoje opravičilo pojasnili v stranki SNS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije