NAGRAJUJEMO

Kupon na pošto odnesel kar poštar

Milena Jakša se je nagrade v igri Poletje s Slovenskimi novicami tako razveselila, da so ji ob našem klicu pritekle solze sreče.
Fotografija: Milena se je nagrade zelo razveselila.  FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Milena se je nagrade zelo razveselila.  FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

METLIKA – Le nekaj dni po tem, ko se je Milena Jakša iz Gradca v Beli krajini sama pri sebi jezila, da gre večina nagrad na vse druge konce Slovenije, jo je presenetil telefonski klic, da je srečna dobitnica paketa v nagradni igri Poletje s Slovenskimi novicami. Od veselja so ji kar solze pritekle, tako da sta njen sin Aleksander in snaha Vesna že mislila, da je kaj narobe, dokler jima ni razložila, da gre za solze sreče.

»Sprva sem mislila, da se hecate, no, potem pa vidim, da je res! Prvič sem zadela kaj večjega. Saj sem ravno pri Novicah že dobila nekaj manjših nagrad, na primer dežnik, nahrbtnik in svinčnik, kaj več pa ne. Ampak veste, tudi drobne nagrade sem vesela, gre za pozornost,« je zadovoljna 73-letna Belokranjka, ki ji dan še kako krojijo tudi Slovenske novice. Raznašalec ji jih do njenega stanovanja v prvem nadstropju prinese že ob štirih zjutraj. »Ko slišim, da gre po stopnicah, vstanem in se takoj lotim branja,« doda. Naročnica je že dolga leta, prebere večino stvari, čeprav jo vedno znova jezijo in žalostijo tragične zgodbe, sploh tiste, ko kdo dvigne roko nad drugega človeka. Tudi priloge ima rada, še posebno pa se posveti kuharskemu delu časopisa.

Zanimive recepte si izreže, marsikaj po njih tudi skuha. Milena pravi, da redno izpolnjuje kupone za Poletje s Slovenskimi novicami, dopisnico pa da največkrat kar poštarju Danetu, ko prinese pošto. In če si je doslej vsakič, ko je izpolnila kupon, rekla, da tako in tako ne bo nič dobila, a da bo poskušala in vztrajala, se je tokrat sreča nasmehnila prav njej. »Zdaj ko se vsi tako bojimo sladkorja, bo še kako prav prišel ledeni čaj Teekanne Fresh. Seveda sama vsega ne bom mogla popiti, dobili ga bodo sorodniki, tudi sinova Aleksander in Silvester,« našteva. In pripomni, da je za nagrado zaslužen tudi poštar.


Ko razgrne veliko Svilanitovo kopalno brisačo, pristavi, da bo ta kar njena, čeprav ne bo šla na morje, saj je, kot je spoznala, najlepše doma, v Beli krajini. Žal je že štiri desetletja vdova, živi skromno, a pravi, da ji nič ne manjka. Občasno gre v bližnjo Metliko, največkrat kar z vlakom, ki vozi tudi mimo njenega doma. Uživa v naravi, posebno na svojem vrtu, ki ga neguje z vso ljubeznijo. »Komaj čakam, da grem na vrt. Spomladi sem kar sama vsega prekopala. Treba se je gibati,« poudari, čeprav v križu čuti, da ni več mlada, jemlje tudi zdravila za visok krvni tlak in holesterol. In čeprav težav s sladkorjem nima, se mu raje izogiba, zato se je pijače, ki je brez sladkorja in kalorij, toliko bolj razveselila, prav tako paketa izdelkov Fruit of the Earth, gela Aloe vera in losjona Aloe vera, ki kožo oskrbi z vlago, jo navlaži ter ji vrne prožnost in naravno ravnovesje, svoje mesto pa bodo našli tudi drugi izdelki časopisa Slovenske novice, ležalnik, torba, frizbi, napihljiva žoga in drugo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije