DRSANJE

Koprčani spet lahko drsajo ob morju

Zaradi praznične Čudolandije je na obali gneča kot v poletnih mesecih.
Fotografija: Prvi drsalci in drsalke
Odpri galerijo
Prvi drsalci in drsalke

V Kopru so za praznični čas ob koncu leta znova pripravili drsališče ob morju, letos še izboljšano. Po uradnem delu programa, kjer so zaplesali mladi plesalci in plesalke Plesnega studia Petra, pozdravu koprskega župana Borisa Popoviča in nastopu mladih umetnostnih drsalk je na vstop na najbolj romantično drsališče v državi že čakala nepregledna množica ljudi. Letos je namreč drsanje ob morju mogoče na dveh ledenih ploščah: večja je na trgu ob Upravi RS za pomorstvo, manjša na koprskem mandraču, povezani pa sta z ledeno potjo.

Drsališča so se najbolj razveselili otroci. Foto: Moni Černe
Drsališča so se najbolj razveselili otroci. Foto: Moni Černe

Medtem ko drsalci lahko uživajo ob pogledu na barke, morje, predvsem pa drsajo tik ob vodi, po dobrih 800 kvadratnih metrov velikih ledenih površinah, za čarobno razpoloženje poskrbijo še luči iz dežele, poimenovane Čudolandija. Navdušenje enih, zlasti otrok, se meša s kritikami drugih zaradi visokih stroškov projekta, dejstvo pa je, da je v Kopru od odprtja Čudolandije 9. novembra letos vsak večer polno obiskovalcev. Ob tem zvečer nastajajo prometni zastoji, ki so jih prebivalci, povedo, bolj vajeni sredi glavne turistične sezone.

Prvi drsalci in drsalke
Prvi drsalci in drsalke

V Kopru bodo odprli še eno drsališče na prostem, in sicer na Titovem trgu, predvidoma v četrtek, 6. decembra, ko bo najmlajše obiskal tudi Miklavž, trg pa bo osvetlila božično-novoletna jelka. Župan je ob odprtju drsališča za Slovenske novice povedal: »Izjemno sem vesel množičnega obiska v našem mestu, hkrati vabim bralke in bralce Slovenskih novic, da pridejo v Koper, ne le poleti, ampak tudi v zimskem času, saj je vzdušje zares čarobno.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije