ODZIV

Koordinatorica Levice jasna: »Obtožbe zoper Kordiša so resne, a se bomo pogovorili«

Asta Vrečko je preostalim poslancem Levice izrekla podporo.
Fotografija: Miha Kordiš. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Miha Kordiš. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Koordinatorica Levice Asta Vrečko je obtožbe zoper poslanca Miho Kordiša ocenila kot resne, ravnanja, kot so nespoštljiv dialog, grožnje in neprimerno obnašanje, pa kot nedopustne. Preostalim poslancem pa je izrekla podporo. V stranki se bodo sicer o vsem skupaj še pogovorili.

image_alt
Miha Kordiš: Skušajo me disciplinirati in utišati

Asta Vrečko. FOTO: Blaz Samec
Asta Vrečko. FOTO: Blaz Samec

»Obtožbe so resne in so nedopustne, tudi sama trdno stojim za vsemi našimi poslanci Levice, kajti Levica se tako v javnosti kot preko svojih vrednot, ki jih zastopamo, zavzema za spoštljiv dialog, za vrednote solidarnosti in tovariškosti, te so bile očitno kršene.« Tako je Vrečko danes pospremila predlog poslanske skupine Levice mandatno-volilni komisiji DZ, naj Miho Kordiša zaradi »zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini« razreši z vseh mest v delovnih telesih DZ. Njegovo razrešitev soglasno podpirajo poslanci Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in Matej T. Vatovec.

image_alt
Violeta Tomić: Kordiš se je grobo spravljal name

Asta Vrečko je potrdila, da se bodo v stranki o dogajanju pogovorili, »kajti ne moremo pustiti takšnih stvari nedorečenih«, so pa organi stranke tisti, ki o tem odločajo. »Za razliko od Mihe Kordiša mi sledimo našim postopkom,« je dejala Vrečko. Je pa priznala, da je v stranki odločitev poslanske skupine naletela na različne odzive. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije