KULTURA

Koncert ob 25-letnici alternativnega glasbenega medija

Letos 25 let praznuje prvi slovenski portal metal glasbe Paranoid Zine. Četrt stoletja bodo obeležili z dvodnevnim glasbenim festivalom, ki bo danes in jutri potekal na Metelkovi v kar treh klubih.
Fotografija: Festival bo izpeljan v duhu dobrodelnosti. FOTO: Ritzau Scanpix Via Reuters
Odpri galerijo
Festival bo izpeljan v duhu dobrodelnosti. FOTO: Ritzau Scanpix Via Reuters

Bogat nabor različnih metalskih žanrov bo privabil tudi tiste, ki se koncertov ne udeležujejo pogosto, saj gre za nostalgičen trenutek dotične skupnosti, združene v ljubezni do »težje« glasbe. 

Pred današnjim dogodkom so iz uredništva Paranoid Zina sporočili:

Festival bo izpeljan v duhu dobrodelnosti, saj so se nekateri nastopajoči odpovedali honorarju, izkupiček prodanih vstopnic pa bodo metalci podarili društvu Rdeči noski.

Dvodnevni festival bo gostilo edinstveno kulturno prizorišče, Metelkova ulica v Ljubljani. FOTO: Jože Suhadolnik
Dvodnevni festival bo gostilo edinstveno kulturno prizorišče, Metelkova ulica v Ljubljani. FOTO: Jože Suhadolnik

Sourednica Aleksandra Rajković je povedala, da se bo koncertov udeležila domala celotna trenutna ekipa portala, ki šteje 20 članov, pridružilo pa se jim bo tudi veliko nekdanjih sodelavcev. 

image_alt
Dve desetletji Kulturnega društva Veseli dihurčki

Pri organizaciji jim pomagajo uveljavljeni ljubljanski organizatorji Dirty Skunks oziroma Veseli Dihurčki skupaj s podmladkom Earsplitter, ki sicer na pogorišču festivala Metaldays v Tolminu gradijo novo zgodbo z imenom Tolminator

Sourednik Dejan Klančič upa, »da bodo vsi zaznali dobrodelnost v zraku in s tem podprli dobro stvar z nakupom vstopnice«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije