ANDREJ STOPAR

Ko gre vse narobe: novinar RTVS med javljanjem v živo presenetil gledalce (FOTO)

Pravi, da odslej ne bo upošteval navodil tehnične ekipe.
Fotografija: Zunanjepolitični novinar in komentator Andrej Stopar. FOTO: TV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Zunanjepolitični novinar in komentator Andrej Stopar. FOTO: TV Slovenija, posnetek zaslona

V sredinih Odmevih je pozornost nekaterih gledalcev pritegnilo javljanje dopisnika iz Združenih držav Amerike. Novinar Andrej Stopar se od tam skoraj vedno javlja s terena, a tokrat ni bilo tako. Stopar se je javljal od doma iz delovne sobe, za njim pa je bila papirnata kulisa, ki je bila nekoliko zmečkana. Nekateri uporabniki twitterja so se zato spraševali, ali je dopisnik sploh v ZDA oziroma ali morda na nacionalki varčujejo.

Kot je za portal Slovenskih novic pojasnil Stopar, mu je žal za tisti dan, čeprav bi bil bolj vesel, če bi se ljudje ukvarjali s tem, kar je povedal, ne pa z ozadjem, pred katerim je stal. »Ki je videti toliko slabše, če se vklapljate prek skypa,« je pripomnil. Kot pojasnjuje dopisnik, je imel na ta dan težave s kodekom, nenadoma, nepričakovano, in to popolne. Ljubljana ga po njegovih besedah namreč ni zaznavala. »Nisem se mogel vklopiti niti v Panoramo niti v TVD niti v Odmeve. V primeru TVD sem imel toliko časa, da sem vklop posnel,« je dejal in dodal, da ga zato čudi vprašanje, ali je bil v Ljubljani.

Stvari se ne izidejo vedno po načrtih

Kot pravi Stopar, z urednikom nista želela tvegati nihanja signala, telefon uporablja v tem primeru samo eno SIM-kartico, zato je na hitro postavil studio v svoji delovni sobi. »Ampak zaradi pičlega časa – te posebne vinilne zastore je treba dobro izviseti, pa še zmeraj niso dobri – je bilo, kakor je bilo. Verjamem, da sem dal odlično iztočnico za naslajanje ljudem. Naj imajo svoje veselje. Večina, niti novinarskih kolegov, ne bo nikoli vedela, koliko dela in iznajdljivosti je treba na terenu. Navaditi se je treba tudi, da se stvari ne izidejo zmeraj, kot bi želeli,« še odgovarja dopisnik, ki zagotavlja, da je sicer vedno nekje na terenu.

Navodil ne bo več upošteval

»In od zdaj naprej nikoli več ne bom upošteval navodil naše tehnične službe glede vklopov prek telefona, ampak raje tvegal, da zveza pade in da gledalec od mene nima ničesar, kot pa da se nato na družbenih omrežjih ljudje izživljajo. Bodisi na moj račun ali na račun RTV Slovenija,« je še sklenil dopisnik iz ZDA.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije