VELIKO PRESENEČENJE

Keber nepričakovano odstopil z mesta predsednika Rdečega križa

Odstopila je tudi podpredsednica Zvonka Ješelnik.
Fotografija: Dušan Keber. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Dušan Keber. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Dušan Keber je odstopil z mesta predsednika Rdečega križa Slovenije (RKS), Zvonka Ješelnik pa z mesta podpredsednice, so sporočili iz organizacije. Vzrokov za njun odstop niso navedli, so pa nad njim presenečeni in ga obžalujejo, saj je RKS v zadnjem obdobju izpeljal večino ciljev in nalog.

Glavni odbor RKS je danes imenoval začasno vodstvo. Zakonita zastopnika RKS sta postala Irena Nečemer, sicer podpredsednica RKS, in član glavnega odbora Alojz Kovačič.

Kot so poudarili v RKS, so na nedavnem zboru članov RKS predstavniki sprejeli vsa poročila in predlagani program dela v letu 2018. Ugotovili so, da se kažejo znaki porasta donatorskih sredstev in zato širjenje programov Rdečega križa Slovenije.

Tudi v letu 2017 so Rdeči križ Slovenije pri delu vodila temeljna načela gibanja. S skupnimi napori in močmi je izpeljal veliko večino v letnem programu dela sprejetih ciljev in nalog. Skupaj s 56 območnimi združenji in skoraj 900 krajevnimi organizacijami, tisočerimi prostovoljci in zaposlenimi je lani opravil vse ključne naloge s področja javnih pooblastil in drugih humanitarnih programov.

Prav zaradi tega sta bila odstopa predsednika RKS Kebra in podpredsednice Ješelnikove toliko večje presenečenje za vse, je za STA dejala strokovna sodelavka za pridobivanje sredstev in stike z javnostjo pri RKS Mirjana Jarc. Novega predsednika ali predsednice pa se v RKS nadejajo predvidoma decembra po potrditvi na zboru članov RKS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije