FRANC PROPS

Golobova kandidata za ministra dobila zeleno luč

Pristojna parlamentarna odbora sta njuni predstavitvi ocenila kot ustrezni.
Fotografija: Jože Novak in Franc Props. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Jože Novak in Franc Props. FOTO: S. N.

Kandidat za ministra za javno upravo Franc Props je s svojo predstavitvijo prepričal odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Kot ustrezno jo je ocenilo devet članov odbora, kot neustrezno pa šest. Med prednostnimi nalogami je naštel urejanje plač v javnem sektorju, izboljšanje delovnih pogojev in ohranjanje kadrov.

Zaslišanje kandidata za ministra za javno upravo Franca Propsa FOTO: Blaz Samec
Zaslišanje kandidata za ministra za javno upravo Franca Propsa FOTO: Blaz Samec

V izjavi po zaslišanju je Props dejal, da državnih sekretarjev na ministrstvu za zdaj ne bo zamenjal. Če so imeli zaupanje njegovih predhodnikov, ne vidi razloga, da ne bi nadaljeval dela z njimi. Po določenem obdobju pa bodo videli, ali se ujamejo ali ne, in takrat bo sprejel končno odločitev.

Delo resorja ocenil kot dobro, upravnih enot ne namerava ukinjati

»Prepričan sem, da bomo dobro nadaljevali delo, ki je bilo s strani moje predhodnice resno in dobro vodeno,« je dodal.

V predstavitvi je Props med drugim poudaril, da je treba javnim uslužbencem zagotoviti dobre pogoje dela in jim ponuditi konkurenčno plačilo. »Glede na to, da v javni upravi trenutno slabih 15 odstotkov zaposlenih prejema minimalno plačo, nam mora biti vsem jasno, da moramo na tem področju nekaj spremeniti,« je poudaril.

Upravnih enot ne namerava ukinjati, saj kot podaljšana roka države na lokalni ravni uporabnikom zagotavljajo storitve, ki jih mora država državljanom zagotavljati njim blizu. Je pa, tako Props, zaposlene v upravnih enotah treba razbremeniti nepotrebnih postopkov, kar bodo naslovili skozi predvidene spremembe zakona o upravnem postopku. Določene organizacijske spremembe pa bo prinesla tudi digitalizacija.

Zaslišanje kandidata za ministra za naravne vire in prostor Jožeta Novaka FOTO: Blaz Samec
Zaslišanje kandidata za ministra za naravne vire in prostor Jožeta Novaka FOTO: Blaz Samec

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije