ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Kamenčkov neodgovornosti in egoizma je še nekaj

V akcijo ozaveščanja so se vključili znani in malo manj znani Slovenci.
Fotografija: FOTO: DEJAN JAVORNIK
Odpri galerijo
FOTO: DEJAN JAVORNIK

»Kar je bilo včeraj samoumevno, jutri mogoče ne bo več. Trenutno še vedno zagotavljamo vse nujne zdravstvene storitve, vendar lahko z neodgovornimi dejanji pripeljemo sistem na rob. Zdaj ni čas za egoizem, za lastne cilje, treba se je zbrati in pokazati tako osebno kot družbeno odgovornost, se izogibati socialnim stikom in nepotrebnemu tveganju, da zdravstvenega sistema ne preobremenimo,« je v nedavnem pozivu poudaril Marko Jug iz urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana.
Anketa ena
Anketa ena

Zadnji trenutek je, da se začnemo vesti odgovorno do sebe in drugih, je slišati z vseh koncev in krajev. Vendar je vse več objav na različnih družabnih omrežjih in v tiskanih izdajah časnikov, ki kažejo prav nasprotno. Neodgovornih posameznikov, ki se požvižgajo na vse skupaj, še najbolj pa na druge, je še kar veliko. In nikomur nič! V akcijo ozaveščanja so se vključili znani in malo manj znani Slovenci.

Tudi skakalni as Peter Prevc in njegova Mina sta se odločila strogo upoštevati navodila države. »Tudi šport bo malo počakal, saj se mi zdi zelo neodgovorno, da si po neumnosti zlomim nogo in potem jemljem čas, energijo in prostor bolnišnicam,« pravi skakalni as.

Nestrpnosti, ki je sicer znana spremljevalka človeštva, je povsod veliko in nikjer ni pravega odgovora nanjo. Večinoma si zatiskamo oči, kajti običajno nestrpnost kakršne koli oblike kaže peščica, tiho pa jo podpira marsikdo. To in še marsikaj je danes navzoče tudi pri nas, v Sloveniji. In še bolj očitno. Kaj ljudem ni jasno, se sprašujejo odgovorni, ko še vedno vidijo neodgovorne posameznike, ki se egoistično vedejo, kot da je svet le njihov.


Kako pa udeleženci naše tokratne spletne ankete na www.slovenskenovice.si preživljajo izolacijo, kažejo odgovori. Kot je razbrati – odgovorno! In tako je tudi prav! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije