NOVOLETNO POTOVANJE

Kam za novo leto? To so destinacije za zamudnike, preverili smo cene

Bi praznovali v eni izmed evropskih prestolnic ali v toplih krajih?
Fotografija: Silvestrovanje v Budimpešti je prijaznejše denarnici, kot bi si mislili. FOTO: Melinda Nagy, Shutterstock
Odpri galerijo
Silvestrovanje v Budimpešti je prijaznejše denarnici, kot bi si mislili. FOTO: Melinda Nagy, Shutterstock

Novo leto se bliža s svetlobno hitrostjo. Če še vedno ne veste, kje boste praznovali, vam predlagamo obisk katerega od spodaj navedenih bližnjih mest ali skok v tople kraje.

Evropske prestolnice že za slabih 100 evrov

Med Slovenci je v letošnjem letu zelo priljubljena prestolnica Madžarske Budimpešta, ki je oddaljena le nekaj ur, tja pa se lahko odpravite z vlakom, avtobusom ali pa kar z lastnim prevozom. Silvestrovanje na prostem v Budimpešti nekoliko spominja na dogajanje v nekaterih večjih evropskih mestih, kot so London, Pariz in Amsterdam. Tridnevni oddih in praznovanje novega leta vas bo stal okoli 250 evrov.

Lahko se odpravite tudi v Benetke, ki veljajo za mesto zaljubljencev. Če se boste odločili najdaljšo noč preživeti tukaj, lahko obisk izkoristite za ogled znamenitosti.

Turistične agencije ponujajo tudi praznovanje v romantičnem Parizu, ki je dosegljiv z letalom ali avtobusom. Za štiridnevni potep boste odšteli okoli 600 evrov. Priljubljeni destinaciji sta tudi Sarajevo ali Beograd – tridnevni aranžma za eno osebo se začne pri 190 evrih.

Slovenci tudi v tople kraje

Že tradicionalno se Slovenci in Slovenke na Silvestrovo radi odpravijo v večja evropska mesta in na znane destinacije: v Istanbul, na Sicilijo, v Apulijo, Valencio, Barcelono, Budimpešto, Sarajevo in Beograd. Številne agencije odhode organizirajo 30. decembra, zato imate še zadnjo priložnost, da izberete svojo novoletno destinacijo.

Novoletni ognjemet v Valencii. FOTO: Marti Bug Catcher, Shutterstock
Novoletni ognjemet v Valencii. FOTO: Marti Bug Catcher, Shutterstock

Med najbolj eksotičnimi kraji, kamor za novo leto potujejo Slovenci, so Maldivi, Sejšeli, Mavricij, Zanzibar, Dominikanska republika, Kuba in Mehika. Zneski se sicer gibljejo od 65 evrov za enodnevno silvestrovanje v Benetkah do nekaj tisoč evrov pri daljših in bolj eksotičnih silvestrovanjih.

Za dobrih 1000 evrov pa se lahko odpravite na štiridnevno križarjenje po Azurni obali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije