VREMENSKA NAPOVED

Kakšno vreme nas čaka? Plohe bodo, zato ne pozabite na dežnik

Proti jutru se bodo predvsem na zahodu že začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Fotografija: Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. FOTO: Jure Eržen, Delo

Zvečer in ponoči bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Še bo nastalo nekaj ploh. Ob morju bo pihal jugo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Proti jutru se bodo predvsem na zahodu že začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji, več oblačnosti bo v jugozahodni Sloveniji.

Vremenska slika dneva FOTO: ARSO
Vremenska slika dneva FOTO: ARSO

Na zahodu bodo predvsem dopoldne krajevne padavine, deloma plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija.

Kakšno vreme nas čaka?

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe. Tudi v sredo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Temperature po Sloveniji FOTO: ARSO
Temperature po Sloveniji FOTO: ARSO

Vremenska slika

Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je območje nizkega zračnega tlaka z več ciklonskimi središči. Vremenska fronta se razteza od Britanskega otočja do osrednjega Sredozemlja. Nad naše kraje z vetrovi južnih in zahodnih smeri doteka dokaj vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bo v krajih vzhodno od nas delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. V drugi polovici noči na ponedeljek se bodo v krajih zahodno od nas začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

V ponedeljek bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, lahko tudi zagrmi. Drugod bo spremenljivo, a suho. V Kvarnerju bo popoldne zapihala burja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije