OSTRO V EP

Joveva za napad na Hrvaško dobila karton (VIDEO)

Slovenska evroposlanka se je že drugič v enem mesecu obregnila ob našo južno sosedo.
Fotografija: Irena Joveva v Evropskem parlamentu. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Irena Joveva v Evropskem parlamentu. FOTO: posnetek zaslona

V ostri razpravi o humanitarni situaciji na zunanjih mejah EU, ki je v sredo zvečer potekala v Evropskem parlamentu, so številni evroposlanci Hrvaški očitali nehumano obravnavanje in odnos do migrantov na meji z Bosno in Hercegovino. Med njimi je bila tudi slovenska evroposlanka Irena Joveva, ki je napovedala, da bo pokazala posnetke takšnega ravnanja hrvaških oblasti z migranti, za kar pa si je prislužila svoj prvi karton.
 
Preberite tudi:
Ganljiva izpoved Irene Joveve: splavila je v tretjem mesecu
Slovenska političarka objavila ganljivo fotografijo. Jo prepoznate?

Slovenska evroposlanka je pojasnila, da je dobila modri karton, kar pomeni, da je njegov namen postavitev vprašanja. Ker kartona ni zavrnila, ji je njen hrvaški kolega (ta ji je karton tudi dal) Karlo Ressler odvrnil, da vse osebe, ki želijo zaprositi za mednarodno zaščito, to lahko naredijo na uradnih mejnih prehodih z uradnimi dokumentih.

Kako je potekal »pingpong« med slovensko in hrvaškim evroposlancem in kako je Joveva odgovorila Hrvatu, si lahko ogledate na spodnjem posnetku:


 
Preberite tudi:
FOTO: Razvpita Šarčeva poslanka v »kafani« pleše kolo
VIDEO: Po kiksu na nacionalki udarili po nekdanji novinarki

Joveva je pred mesecem dni prav tako v Evropskem parlamentu »obračunala« še z enim Hrvatom, in to kar s premierjem Andrejem Plenkovićem. Ko je ta predstavljal prioritete svoje države med predsedovanjem Svetu EU, mu je zabrusila, naj njegove napovedi ne ostanejo le pri besedah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije