SPOLNA ZLORABA DEKLICE

Nekdanji jeseniški ravnatelj zaradi spolnega napada v zapor

Na kranjskem okrožnem sodišču je za zaprtimi vrati potekal narok za izrek kazenske sankcije nekdanjemu ravnatelju ene izmed jeseniških šol za spolni napad na mladoletno deklico in za neupravičeno slikovno snemanje.
Fotografija: Zaradi pedofilije so ga obsodili na tri leta in deset mesecev zapora in podaljšanje ukrepa prepovedi približevanja. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Zaradi pedofilije so ga obsodili na tri leta in deset mesecev zapora in podaljšanje ukrepa prepovedi približevanja. FOTO: Dejan Javornik

Tri leta in deset mesecev zapora je kazen, ki jo je danes zaradi spolnega napada nad mladoletno deklico dobil zdaj že nekdanji ravnatelj jeseniške osnovne šole, učitelj športne vzgoje in športni trener.

Tožilstvo mu je poleg kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let očitalo tudi storitev dveh kaznivih dejanj neupravičenega slikovnega snemanja.

Zaradi občutljivosti zadeve je bila javnost izključena iz obravnave celotne kazenske zadeve. Mama oškodovane deklice je za Slovenske novice dejala, da je nad izrečeno kaznijo razočarana.

Sodba še ni pravnomočna. Ali se bo obramba nanjo pritožila, še ni jasno, saj zagovornik obtoženega, ki se izreka kazni ni udeležil, sodbe ni želel komentirati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije