STAVKA NOVINARJEV

Šok na nacionalki: priljubljeno oddajo nepričakovano umaknili s sporeda

Vodstvo RTV Slovenija naj bi menda brez pojasnila s sporeda umaknilo današnji Tednik.
Fotografija: Jelena Aščić. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Jelena Aščić. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

Razmere na RTV Slovenija se tudi na dan stavke novinarjev in ustvarjalcev v tej medijski hiši zaostrujejo. Urednica in voditeljica ene najbolj gledanih oddaj na nacionalki Jelena Aščić je dopoldne sporočila, da Tednika danes ne bo na sporedu.

»Brez pojasnila in razloga je umaknjen s sporeda. Dobili smo le sporočilo, da so odpovedane vse produkcijske kapacitete za snemanje oddaje. V uredništvu smo popolnoma šokirani nad to potezo. Ne razumemo, zakaj pet že pripravljenih prispevkov o pomenu javne RTV in političnih pritiskih ne sme biti objavljenih,« je zapisala.

Že v nedeljo je Aščičeva na facebooku objavila napovednik nocojšnje oddaje, kjer bi govorili o kadrovskih in političnih potezah na RTV Slovenija. »Razmere se zelo zaostrujejo,« je zapisala Aščićeva.

image_alt
Na nacionalki danes spet burno, to je ministrica sporočila vodstvu (VIDEO)

Na facebooku se je oglasila tudi novinarka Eugenija Carl. »20. 6. 2022 se bo v zgodovino zapisal, kot datum ene najbolj brutalnih cenzur na RTVS. Generalni direktor, največji škodljivec vseh RTV časov, je v siceršnjem svojem uničevalnem pohodu in v podivjani nameri, da čim bolj onemogoči stavko, bunkeriral današnji Tednik o razmerah v hiši. Namestilo Tednika javnosti ponuja ponovitev dokumentarca o bančni luknji in namesto Studia City dokumentarec o Orbanu. Da javnost ne bi slišala resnice umika in krajša info oddaje...,« je zapisala.

Kot je znano, bodo novinarji in ustvarjalci oddaj v javni hiši danes nadaljevali stavko, ki se je začela 23. maja. Nezadovoljni so,  ker na pogajanjih o stavkovnih zahtevah, med katerimi je novinarska avtonomija, ni napredka. Na Trgu republike bodo na javnem shodu ob 19. uri k ukrepanju pri ohranitvi javnega servisa pozvali tudi državni zbor.

image_alt
Voditeljica RTVS v skrbeh: Samo vprašanje časa je še, kdaj bo na zaslonu črnina

Na RTV Slovenija smo poslali vprašanja, zakaj so se odločili nocojšnji Tednik umaknili s sporeda. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije