KRUTA USODA

Jasmino na Kreti ubila skala: družina si je želela polepšati dneve pred njeno operacijo

Letos jo je doletela diagnoza rak.
Fotografija: Zgodilo se je v grškem hotelu. FOTO: Markos Studios
Odpri galerijo
Zgodilo se je v grškem hotelu. FOTO: Markos Studios

V nedeljo je širno Slovenijo pretresla vest, da je med dopustovanjem na Kreti umrla Slovenka. Medtem ko je spala, se je v hotel, kjer so bivali z družino, prikotalila ogromna skala. Poškodbe so bile zanjo žal usodne, so pa izpod ruševin rešili njenega osemletnega sina.

Kot poroča portal Aleteia Slovenija, je med dopustovanjem na Kreti umrla njihova sodelavka in prijateljica Jasmina Rihar. »Nimam besed. Ko sem začela brati sporočilo s strašno vestjo, sem najprej pomislila, da je umrla zaradi raka. Pa še to se mi je v tisti sekundi zdelo čisto nemogoče, saj sem bila še predvčerajšnjim v stiku z njo in je z optimizmom čakala na operacijo, ki naj bi jo imela v sredo. Ni je dočakala. Kakšna neizprosna igra življenja,« je v članku zapisala ena od sodelavk.

Jasmina je za omenjeni portal prevajala članke iz španščine in francoščine. A kot opozarja avtorica članka, je bila veliko več kot dobra prevajalka. Uživala je v učenju tujih jezikov in jih tudi kar nekaj znala, tudi na splošno ji je bila lepa (slovenska) beseda zelo blizu. 

Borila se je z zahrbtno boleznijo

»Zdelo se je, da je v življenju našla tisto, kar je iskala. Njena mirnost in nasmešek na obrazu sta bila gotovo odraz mirne duše. Tudi ko jo je letos zadela diagnoza rak in ko ni kazalo dobro, je ostala mirna. V zaupanju, da je v Božjih rokah. Čeprav je priznala, da se je zaradi kemoterapije občasno počutila zelo slabo, je to povedala v takem tonu, kot da to ni nič takega in da je mimo,« je še zapisala njena sodelavka. Kot dodaja, je Jasmina umrla na Kreti, ki ji je bila ljuba. »Družina si je želela polepšati dneve pred njeno operacijo, niso vedeli, da si lepšajo dneve pred njenim odhodom v večnost. Nerazumljiva so pota Gospodova,« je sklenila avtorica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije