Janša svari pred hudimi političnimi posledicami

Izrecno je izpostavil težak položaj turističnega sektorja.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Reuters

Če bo premalo solidarnega ukrepanja, lahko to privede do hudih političnih posledic, je opozoril premier Janez Janša po videokonferenčnem zasedanju voditeljev članic EU. Premier je sicer izpostavil težak položaj turističnega sektorja in pozval k oblikovanju skupnega koronastandarda v turizmu na ravni EU.

Voditelji so danes izrazili močno odločenost, da v prizadevanju za zajezitev epidemije in spopadanju z njenimi posledicami delujejo skupaj, pri čemer je na prvem mestu skrb za zdravje in varnost ljudi, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Razprava je bila osredotočena na načrt za okrevanje, ki je nujen in ki naj temelji na načelih solidarnosti, kohezije in konvergence, velikost pa naj ustreza izzivu ekonomskih posledic krize.

Premier Janša je izrazil podporo Evropski komisiji, da predloži nov predlog večletnega proračuna unije, katerega struktura in obseg bosta ustrezala tudi izzivom posledic pandemije in s katerim naj bo sklad za okrevanje tesno povezan.

Komisija bo izvedla natančen pregled učinkov krize po sektorjih in območjih v EU, tako da bo lahko sklad podprl potrebne investicije glede na specifiko posameznih sektorjev in območij.

Premier: Pomanjkanje solidarnosti ima lahko hude politične posledice

Premier je danes podprl tudi predlog ukrepov, o katerih se je 9. aprila dogovorila evroskupina, pri čemer pa izpostavlja, da je še odprto vprašanje, ali bodo ti predlogi zadoščali.

Ob tem je Janša danes izrecno opozoril na nujnost okrepitve solidarnosti, saj da pomanjkanje solidarnega ukrepanja lahko privede do hudih političnih posledic.

Izrecno je izpostavil težak položaj turističnega sektorja in pozval k oblikovanju skupnega koronastandarda za turistične zmogljivosti in storitve na ravni EU, tako da bi se vzpostavilo potrebno zaupanje in s tem omogočilo delovanje te pomembne panoge, še piše v sporočilu za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije