LEVI PAKT

Janković: »Erjavec je izkušen politični maček«

Ljubljanski župan poziva stranke, naj se izjasnijo glede združevanja z Janšo.
Fotografija: Zoran Janković in Karl Erjavec. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Zoran Janković in Karl Erjavec. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Prvaka strank PS Zoran Janković in Desus Karl Erjavec sta predstavila sporazum o t. i. levem bloku, ki ga bosta podpisala. Ljubljanski župan je na novinarski konferenci pozval stranke, naj se odločijo, ali bi šle v vladno koalicijo z Janezom Janšo ali ne. Za sodelovanje z Erjavcem se je Janković odločil, ker je po njegovem prvak upokojencev izkušen politični maček. Sporazum levega bloka ima dve poglavitni točki: podpisniki se pisno zavezujejo, da ne gredo v vlado z Janezom Janšo, druga točka pa na prvo mesto postavlja človeka in ohranjanje narave. Janković Janši najbolj zameri prodajo Mercatorja leta 2005, odvzem tretjine proračuna Ljubljani v letu 2006 ter 'zločest' zakon za uravnoteženje javnih financ. Najhujše pa je po Jankovićevih besedah, da je Janša potem, ko že ni bil več premier, pozival k ukrepom trojke in »s tem ponujal suverenost Slovenije tujcem v roke«.

Janković se je o podpisu sporazuma pogovarjal tudi z Mirom Cerarjem (SMC) in Dejanom Židanom (SD), vendar se po županovih besedah za zdaj še nista povsem odločila, ali bosta sporazum podpisala. 
Prvak Pozitivne Slovenije je volivce pozval, naj se v čim večjem številu udeležijo volitev, medtem ko je odhod na referendum o drugem tiru, ki bo v nedeljo, po njegovem mnenju nesmiseln. »Bolj trapastega referenduma še nisem videl,« je dejal. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije