RTV-PRISPEVEK

Janez Janša udaril po kulturni ministrici: Takšnega norčevanja pa še ne (VIDEO)

Opozicija je predlagala, da bi bilo plačevanje RTV prispevka prostovoljno.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Borut Živulovič, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Borut Živulovič, Reuters

Državni zbor je ponedeljkovo izredno sejo začel z obravnavo predloga SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlaganih spremembah zakona o RTVS, ki so jih prav tako vložili v SDS. Po predlogu sprememb prispevek za RTV ne bi bil več obvezen. Poslanske skupine koalicije predlogu za referendum nasprotujejo, podpirajo pa ga v SDS in NSi.

Kmalu po pestri razpravi v parlamentu pa se je na twitterju oglasil Janez Janša. Zmotila ga je izjava ministrice za kulturo Aste Vrečko, da plačevanje RTV-prispevka predvideva ustava. »Takšnega norčevanja iz Ustave RS pa še ne,« je zapisal nekdanji premier in delil video.

Vrečko: Javni zavod želijo spraviti v propad

Ministrstvo za kulturo meni, da bi predlog zgoraj omenjenih sprememb pomembno posegel v finančni položaj Radiotelevizije Slovenija (RTVS), zaradi česar bi bila pravica do javnega obveščanja zelo okrnjena. Ne bi namreč mogla več uresničevati javnega interesa. »Predlog želi spraviti javni zavod v finančno krizo in propad,« je dejala ministrica Vrečko. Po mnenju vlade zato razpis predlaganega referenduma ni dopusten.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije