ODZIV NA GROZLJIVE POSNETKE

Jadranka Juras: Farme niso Disneyland, temveč taborišča trpljenja in smrti

Aktivistka za pravice živali se čudi, da je javnost tako pretresena, saj pravi, da že leta opozarjajo na to.
Fotografija: Jadranka Juras. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Jadranka Juras. FOTO: Osebni arhiv

Potem ko so v javnost pricurljali posnetki zverinskega mučenja pujskov na veliki slovenski prašičji farmi, se je farma znašla pod drobnogledom pristojnih inšpektorjev. Pri upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin primera za zdaj ne komentirajo, pritrjujejo pa, da je bil uveden nadzor, ki še poteka.

image_alt
Razkrili, kaj se dogaja na slovenski farmi: od groze vas bo streslo


Posnetki aktivistov, ki so nastali med skrito preiskavo, so pretresli slovensko javnost, toda aktivistka za pravice živali in izvrstna glasbenica Jadranka Juras se temu čudi in pravi, da je vse skupaj navadna hipokrizija. »Od kod tako čudenje in zgražanje javnosti, ko pa že leta opozarjamo, kakšna je resnična cena za to, in predvsem, kdo jo plača, da ljudje jedo dele živalskih trupel, pijejo mleko, ki je namenjeno zgolj in samo njihovim otrokom, ter jedo jajca. Navadna hipokrizija vse skupaj in tega se mi zares ne da več zavijati v zlat papir, da bi se ljudje počutili bolje! Seveda farme in klavnice niso noben Disneyland, temveč so taborišča trpljenja, zlorabe in smrti,« je dejala za našo spletno stran.

Jadranka Juras pravi, da je to, kar smo videli v teh dneh, pogosta praksa, ne izjema. FOTO: Mediaspeed
Jadranka Juras pravi, da je to, kar smo videli v teh dneh, pogosta praksa, ne izjema. FOTO: Mediaspeed


Jadranka pravi, da je to, kar lahko beremo in gledamo v teh dneh, pogosta praksa, ne izjema! »Vsako živo čuteče bitje si želi živeti svoje eno in edino življenje in edini način, da se to neha, je, da ljudje preklopijo na rastlinsko prehrano in veganstvo. Vse drugo so izgovori, metanje peska v oči in utiševanje lastne vesti, živali od tega nimajo absolutno nič. Ideologija, da ima močnejši pravico in prav, sodi na smetišče zgodovine skupaj z našim atropocentričnim pogledom na svet!«


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije